vrijdag 30 december 2011

Vogels, vogels en nog eens vogels

weer geluk, we kunnen door
Van Warakurna naar Tjakarula over de Great Central Road (gravelroad). Vroeg op pad en daarnaast wonnen we weer anderhalf uur  in tijd, omdat  van de Northern Territory terugkwamen in West Australië. De zon scheen volop en in korte tijd was het 30 graden.

Nog nooit zoveel vogeltjes bij elkaar gezien als vandaag. Grote groepen groene parkietjes, diamant duifjes, zwaluwen en zebra vinkjes in de lucht, langs de kant van de weg en op de weg. Een werkelijk spektakel.  Daarnaast waren de roofvogels, die we onderweg tegen kwamen, in de lucht of zittend  in een kale boom niet meer te tellen. Soms zaten er drie bij elkaar in één boom. Leek één grote volière waar we doorheen reden.
groene parkietjes achter een roofvogel aan
Geweldig om te zien was een groep van zeker duizend groen parkietjes, die een roofvogel achter na zaten in de lucht.
Ook de roofvogels gaven een showtje in de lucht, langs de weg.
autowrakken
Verder het gebruikelijke beeld, kapotte auto’s, verroest tussen de struiken, langs de kant van de weg. Kamelen die de rijbaan even blokkeerden, een enkele leguaan die de weg overstak  en veel rood zand op de weg en een enkele auto die ons te gemoed kwam rijden. De kangoeroes hebben we ook nu  niet gezien.

de kamelen
Onderweg zagen we nog dat de politie een auto controleerde. Naast de auto stonden enkele Aboriginals. De auto werd door de politie helemaal leeggehaald en achter de auto stonden een aantal blikjes en flessen met bier en sterke  drank. Bij aankomst bij het roadhouse in Jakarula bleek dat er daar was ingebroken en dat de politie de daders gepakt hadden op weg naar Waburton.

Aboriginals met gestolen drank
benzine achter slot en grendel
aan de ketting
Bij de roadhouses in Aboriginal gebied zijn al de nodige voorzieningen getroffen. Het gereedschap ligt aan de ketting en de benzinepomp staat achter een gesloten hekwerk. Eerst betalen en dan wordt er door een medewerker getankt.
waterhole,

jenny en Pieter
hoedje op voor de zon

Overigens Waburton hebben we zelf ook nog even aangedaan, omdat Riet daar bij het vorige bezoek een mooi stukje Aboriginal kunst gezien had en dat nu wilde kopen. Keurig voorzien van een certificaat van echtheid.
met z'n allen in de schaduw
Al snel liep de temperatuur op tot 40 graden plus, met de zon loodrecht boven je. Wat is dan het beste om te doen ? Kijk naar de zebravinkjes. Schuilen in de schaduw voor de hitte en veel water drinken.
dorst, zebravinkjes
Later op bij het roadhouse deed zich een zelfde spektakel voor. De roofvogels zaten in de boom boven een waterplaats, met daaronder een racebaan van heen en weer vliegende vinkjes.
Een extra bonus een prachtige leguaan die over de camping liep.
Leguaan
De dag eindigde net als bij ons vorige bezoek op de heen reis, met dikke donkere wolken. Veel wind, een klein beetje regen en veel onweer in de verte.
35 plus en zon en regen en onweer (vreemde combinatie)
Voor de vogelaars hier nog enkele plaatjes van de rovers. Ik denk dat ik bij het uitzoeken nog wel wat hulp kan gebruiken om ze een juiste naam te geven. Is het een Kite, Eagle, Falcon, Kestrel, Harrier, Buzzard, Goshawk, of een Hobby ? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten