dinsdag 13 december 2011

The road to Bethlehem

the road to Bethlehem
The road to Bethlehem, ofwel het kerstverhaal, uitgebeeld en verteld door leden van de Zevende dag Adventisten.

Het was druk bij de kerk waar het zich allemaal afspeelde. Er werd zelfs met (gratis)tickets en met tijd gewerkt. Na afloop werd mij ook duidelijk dat dit noodzaak was.
Wij hadden geen tickets gereserveerd en waren eigenlijk pas rond negen uur aan de beurt om de weg te bewandelen, maar we hadden Brock bij ons en Peter had om acht uur een bijeenkomst elders in Perth. Ja, dan is het wel makkelijk als je parlementslid bent en een streepje voor krijgt.

Dus om 6.52 uur mochten we, met zo’n vijftig personen, de soldaten passeren. Het eerste wat we te zien kregen was een videoscherm met jaartallen, van 2012 in stappen terug naar het jaar 0, waarbij tussendoor beelden vertoont werden uit de jaren die in beeld kwamen.
Vervolgens werden we door Josua en Hannah begeleid, langs de weg naar Bethlehem, de koning, de herders, de engel, de wijzen tot en met het kind en de kribbe.
Prachtig uitgebeeld en verteld. Indruk maakte op mij het koor, dat via belichting cq. verlichting plotseling zichtbaar werd, boven de kribbe en Stille Nacht zong.

Het geheel duurde bijna een uur en het was zeker de moeite waard, de weg naar Bethlehem af te lopen.
de markt
de koning Herodus
de adviseur van de koning
de herders
de engel
het koor
de wijzen

Josef en Maria met kindje Jesus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten