zaterdag 24 december 2011

De Olga's

De Olga's van een afstand
Half zes op, om in de koelte een wandeling te kunnen maken bij de Olga’s, een gebergte vlakbij Uluru. De Olga’s worden ook wel  Kata Tjuta genoemd.


Hoe de  Olga’s aan hun naam komen is mij niet bekend, maar ik kan er wel na raden
Rond half zeven, na zo’n vijftig kilometer rijden, waren we bij de Olga’s, inmiddels was de temperatuur al opgelopen tot  29 graden.


Niets voor niets staan er waarschuwingsborden om voorzichtig  te zijn bij extreem warm weer.
De wandeling heette Valley of the winds. De start was uit de zon en er stond inderdaad een fris windje. Een prachtige wandeling tussen de grote ronde rotsen met veel variatie. Een gedeelte klimmen, soms vlak, dan weer dalen, verschillende soorten ondergrond en mooie groene oases. Zelfs verschillende vogels gezien.

Om half tien waren we terug bij de auto. De waterflessen waren inmiddels leeg en de temperatuur gestegen tot 35 graden.
Foto's zeggen meer dan een verhaal, dus hierbij enkele beelden.
water en groen, tussen de bergen
klimmen
uitzicht op de vallei
wat zijn we klein tussen de bergen
Besloten om de rest van de dag niet onnodig de zon en de hitte op te zoeken. Een beetje bijslapen van het vroege opstaan, een spelletje, boek lezen en computeren.
dromedaris
Op weg naar het huisje kwamen in het wild twee groepen met kamelen tegen. Eigenlijk heten het geen kamelen, maar zijn het dromedarissen.


Kerstavond naar het centrale park bij het winkel centrum voor de Ayers Rock Resort Christmas Carols. Een lekkere temperatuur om in de avond, in de korte broek, buiten te zitten en te luisteren naar kerstliederen.
Little drummer boy
Naast de bekende kerstliederen ook een aantal Australische kerstliederen. Maar het is wel vreemd om midden in de zomer bij warm weer ‘Let it snow” te horen zingen.
De zangers en zangeressen waren medewerkers van het resort, maar waren stuk voor stuk goede zangers cq zangeressen.
De toeschouwers waren voornamelijk medewerkers van het resort met hun familie. Vandaar dat er ook veel kinderen waren en dan hoort natuurlijk bij zo’n gebeuren, ook Santa aanwezig te zijn.
Santa
Wel, Santa kwam aan rijden op een dromedaris, compleet met lichtjes aan het zadel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten