donderdag 22 december 2011

In het midden

Uluru of Ayers Rock
Na 2000 kilometer vanaf Perth, half asfaltweg half gravel-road  en  enkele overnachtingen zijn we aangekomen op de plaats  van bestemming, Uluru, of Ayers Rock genoemd. De grote rode steen van ruim 348 meter hoog en een omtrek van ongeveer 11 kilometer. Waarbij we op zo’n 30 kilometer in Yulara  een huisje hebben met airco. Een noodzaak omdat de temperatuur dagelijks rond de 40 graden hangt.
Vandaag vanaf Warakurna roadhouse. Voordat we echt gingen rijden, eerst een bezoek gebracht aan het Giles weerstation. Daar een uitleg gekregen over de werkzaamheden.
Dagelijks worden er enkele ballonnen opgelaten ( à 500 dollar per stuk) om op hoogte de weersomstandigheden te meten.
In Australie alleen al worden er op 55 plaatsen op dezelfde tijd de ballonnen  opgelaten.
Daarnaast worden er ook over de hele wereld  ballonnen opgelaten.

Hoe diep ?
Op de rit van 2000 kilometer maar één kangoeroe, twee emu’s en een aantal leguanen gezien. Wel heel veel vogels en roofvogels en natuurlijk een schitterende natuur.
Deze dag het slechtste stuk van de rit. Een hobbelige weg, veel los zand en een enkele keer water op de weg. Je weet echter vooraf niet hoe diep het is, maar het lukte om er met een volle auto door te komen.
wilde paarden op de weg

Bijzonder waren de wilde paarden die midden op de weg lagen( modder is koel) en liepen. Nog gekker is het als er in een grote plas midden op zo’n rode gravelweg een aantal eenden zitten. Door het hobbelen en de vooruit is het niet echt gelukt om daar een mooi plaatje van te maken.

Ook  vandaag werd er druk gefotografeerd. Maar om met zijn vieren met een camera te lopen is eigenlijk te gek.
wat vliegt daar?, wat zie ik ? welke boom ?
Inmiddels is de auto leeg, het huisje ons eigen gemaakt en gaan we morgen de omgeving en natuurlijk Uluru  verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten