maandag 19 december 2011

Lek !!!Vanmorgen vroeg op om nog even rond te kijken buiten de camping. Veel  Zebravinkjes, enkele Diamantduifjes en een prachtige Nankeen Kestrel, die vlak over vloog.

Na de lange rit van gisteren stond vandaag de rit van Laverton naar Tjukayirla op het programma. Een rit van 320 kilometer over een dirty road, of wel een niet geasfalteerde weg.
Dus gewoon een rode weg, met een ondergrond van deels  stenen en deels  zand.
De Great Central rooad.


Wel een mooie Outback. Veel groene natuur en ook verschillende bloemen. Min puntje zijn de auto’s, die door de Aboriginals achtergelaten worden langs de kant van de weg, of zelf gewoon op de weg.

auto stuk ? laten staan en koop een andere
Niet een weg om 110 per uur op te rijden, alhoewel 90 soms ook nog te hard is over de scherpe stenen, met als gevolg een lekke band.

Weleens een band verwisselt in de zon bij een temperatuur van 40 graden ? Vraag het Peter maar of dat een leuke klus is. Het lukte in ieder geval en bij het Roadhouse Tjukayirla  was iemand zelfs zo vriendelijk om de band te repareren zodat we in ieder geval morgen weer met een  volle reserveband op pad kunnen. Je weet maar nooit.

Onderweg wel  veel vogels gezien, maar niet op de foto kunnen zetten. Wel lukt het na de derde keer dat we er één op de weg zagen, een leguaan op de foto te zetten. Ook de overstekende Emu’s staan er ook op.

Toch wel vreemd, je rijdt 320 kilometer over een zandweg, zonder zijwegen en alleen natuur om je heen en je komt bijna niemand tegen. Volgens mij waren we de enige die richting Tjukayirda reden en slechts zes auto’s passeerden ons richting Laverton.

Het was vreemd weer vandaag. Behoorlijk warm met al vroeg in de ochtend rond de 40 graden. Onderweg zagen we in de verte de bewolking dikker en grijzer worden. Zelfs de regen zagen we vallen en na enige tijd zaten we zelf in een buitje. De temperatuur zakte even naar de 29 graden, om even later weer op te klimmen naar 42 graden.
regen

Ook later in de avond vielen er nog enkele druppels.
Overigens leverde de regen en de ondergaande zon wel mooie beelden op, zelfs een regenboog.
Ook nog een mooie roofvogel , de Brown Goshawk, op de foto weten te zetten.Galah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten