zondag 11 december 2011

Helemaal blauw

Splendid Fary-wren (man)
Het is zondagmiddag, boven de 30 graden, maar we gaan toch naar buiten voor een wandeling in de Wellard Wetlands. Speciaal opgezocht voor mij om vogels te fotograferen.

Even ziet het er naar uit dat het niet gaat lukken. De Wellard Wetlands staan niet op de kaart, maar na uurtje rijden wordt het gebied toch gevonden.
De wetlands zijn ontstaan doordat de klei daar is afgegraven. Een paar mooie plassen bij elkaar.

Toch weer een aantal nieuwe vogels ontdekt. De Musk  Duck, een vreselijke lelijke eend, de Blue-billed duck en de Splendid fary- wren.

Boven het gebied vlogen diverse roofvogels, maar ik vind het lastig om ze te benoemen. Eagle, Kite, Harrier, Goshawk of Buzzard ? Later zoeken we het wel uit.
Riet in aktie
Na de wandeling komen de boeken tevoorschijn en mag ik alleen gaan vogelen.
Grey Fantail
Vanuit de kijkhut heb ik zicht op de kleine vogeltjes. De piepkleine Silvereye met het witte rondje rondom de ogen. De Grey fantail, een broertje van Willy Wagtail, maar dan kleiner.

Splendid Fary-wren (vrouwtje)
Een aantal Splendid Fary-wren vrouwtjes hippen rond over de grond en door de lage struiken, ook zo’n heel klein vogeltje met een lange blauwe staart. Even laat het mannetje zich zien, maar verdwijnt weer tussen de struiken. Een uurtje wachten en het lukt om dit schitterend blauwe vogeltje op de foto te zetten.
Silvereye
Missie geslaagd.
black-faced cuckoo-shrike
Pelikaan


1 opmerking: