vrijdag 2 december 2011

Adelaide Botanic Garden & BBQ

Ficus boom
Vrijdag, Hanny is ook vrij vandaag en het is een mooie dag om naar de botanische tuin te wandelen. Ongeveer een kwartiertje lopen vanaf huis.
De botanische tuin ligt in het centrum van de stad, naast een park met ontzettend grote bomen. Riet staat onder de ficus boom. Heeft iemand nog een bloempotje om hem in te zetten ?

Hanny en Pieter, zelfde plaats als 34 jaar geleden
In het park staat ook de boom, waar Hanny en Pieter, precies morgen, 34 jaar geleden tijdens hun trouwen hebben gestaan. Even een historische foto maken.
nog niet eerder blauwe bloemen gezien
Uiteraard staan er in de tuin ontzettend veel planten en bloemen, deels uit Australiƫ zelf en deels uit de andere werelddelen.


Niet alleen wij vinden de bloemen mooi, ook de bijen genieten van al dit schoons en smullen er ook van.
Glasshouse
Een vast punt in de tuin is het glashuis. Volgende week gaat Pieter er met zijn MMC koor een foto maken voor de toer in 2012 door Amerika, Canada en England. Alvast een fotootje gemaakt. De rest van het koor volgt later.

Rainbow Lorikeet heeft ook dorst
Het was een lekkere warme dag en zelfs de Rainbow Lorikeet kreeg er dorst van en genoot van het water uit het fontein.

Met water nemen we geen genoegen. En zoals standaard tijdens een wandeling, volgt er ergens wel een kop koffie. Een mooie plaats is natuurlijk midden in de tuin. Dat er zoveel verschillende soorten koffie geschonken wordt, wist ik niet. Normaal voor ons is de long black. Zelfs de Magpie-Lark genoot van de koffieresten

Magpie-Lark
Soms is de natuur wel heel erg dichtbij. Onder bloembak voor het huis, woont een flinke Lizard. Drie jaar geleden zat hij er ook, maar liet zich maar gedeeltelijk zien. Was vandaag net op tijd om hem wel op de foto te zetten. Maar volgens Hanny is dit een nieuwe lizard.

Lizard het huisdier


BBQ
Cobus achter de BBQ
In de avond een BBQ bij Cobus en Vanessa. Drie jaar geleden waren we ook op deze kerst BBQ van de kerkzang- en muziekgroep.


Cobus en Vanessa komen oorspronkelijk uit Zuid Afrika. Dus een aardig samengesteld gezelschap : Zuid Afrika,  Nederlanders, Indonesisch  en Australisch.
Het was een gezellige avond met voldoende eten en drinken. Cobus kon goed overweg met de BBQ en de bezoekers hadden voor drank en andere lekkere dingen gezorgd.

Genoeg te eten
Hanny en Pieter hadden een speciale salade meegebracht met daarin verwerkt, gebakken ham, gekookte perziken en feta kaas. Jammer de schaal overleefde de avond niet. De honden, slecht drie, raakten tijdens het stoeien de schaal. De stukken verdwenen in de afval bak.

Wel bijzonder voor ons. In de tuin stond een mandarijnenboom vol met heerlijke mandarijnen. Die zou ik ook wel in mijn tuintje in Nederland willen hebben.
mandarijnen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten