woensdag 7 december 2011

Van S.A. naar W.A.

Riet, Joke, Huib, nog een keer samen op de foto
Vanmorgen afscheid genomen van Adelaide, waar we een grandioze tijd gehad hebben met Hanny en Pieter.
Maar ook afscheid genomen van mijn oudste zus Joke. We hebben tot ziens gezegd, omdat we zeker terug gaan. Nog  één keer samen op de foto voor het vertrek.
 Vervolgens heeft Pieter ons naar het vliegveld gebracht.

En ook dit keer hadden we weer problemen met het gewicht van de koffers. Bij een Qantas vlucht is 23 kg per koffer toegestaan. Maar ja, als het reisbureau geboekt heeft voor een gewicht van maximaal 20 kg per koffer, dan is het gewoon 3 kg per koffer te veel. Even als een echte Nederlander, een juffrouw er bij gehaald  en ja hoor, zij wist de machine te omzeilen en de koffers gingen  door, zonder extra kosten.
De vlucht verliep vlekkeloos, tot op de landingsbaan in Perth.
Best wel grappig. Je vertrek om half drie vanuit Adelaide en komt na ruim 2000 km vliegen, ongeveer op dezelfde tijd aan in Perth.
( Ja, Perth W.A., wijkt qua tijdzone 2 ½  uur af van Adelaide S.A.)
Gisteren was het heel slecht weer in Perth, waardoor een aantal vluchten niet door gingen. En die vluchten moesten er vandaag gewoon extra bij. Dus de plaats waar ons vliegtuig moest komen te staan, was nog bezet en daardoor moesten we een half uurtje wachten aan het eind van de landingsbaan.
Perth, het nieuwe onderkomen
Jenny en Peter stonden ons al op te wachten in de hal, en nadat de koffers ook arriveerden via de bagageband, konden we verder. Komende maand is ons onderkomen in Perth.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten