donderdag 22 december 2011

Aboriginals

Damien en Peter
We vervolgen de reis van Warburton na Warakurna, over een afstand van ongeveer 250 kilometer of ook nu weer een dirthy road.

Bush Stone-Curlew
Voordat we gaan, wordt eerst de auto weer gepakt, die om veiligheidsredenen, de vorige dag helemaal leeggehaald was. Tijdens  het ontbijt buiten, loopt er zomaar een  Bush Stone-Curlew, volgens mij bij ons bekend als Graal, vlak langs ons. Een bijzondere vogel en natuurlijk de moeite waard om op de foto te zetten.
Gepakt en wel gaan we eerst richting de shire van de Aboriginals, een gebouw , waar behalve een kantoor, ook een informatiecentrum en een tentoonstellingsruimte is van Aboriginal-kunst.
Kestrel met sprinkhaan?

Ook hier weer een prachtige Kestrel in de buurt, bezig met het oppeuzelen van vermoedelijk een grote sprinkhaan. Later, langs de dirthy road nog een mooie foto kunnen maken, misschien wel van zijn broertje.

Door naar de Aboriginal gemeente, die een soort eigen dorpje hebben. Peter en Jenny wilden ons er in ieder geval iets van laten zien. Daarnaast legden ze alvast de contacten voor begin volgend jaar, als ze er weer naar toe komen met een groep, om de kinderen van de community  een week  bezig te houden en wat te leren.  Het dorpje zag er redelijk schoon uit, iets wat Jenny nog niet eerder meegemaakt had.

Stiekem een foto gemaakt van de community hal, een open ruimte met een dak. Volgens de man van het zwembad, is het daar binnen en puinhoop en is alles vernield. Foto’s maken binnen de community, of van Aboriginals is verboden en mag alleen met hun toestemming.
Het zal wel aan mijn achtergrond liggen, maar toen we binnen waren, toch maar af en toe naar buiten gekeken of er niemand aan de auto zat. Maar goed dat gebeurde niet.

Foutje, de weg was wel open.
De rit zelf verliep soepel. Erg rustig op de weg, twee tegenliggers. Verder, als maar rechtdoor tot aan de plaats van bestemming, Roadhouse Warakurna. Ook dit roadhouse ligt naast een Aboriginal gemeenschap. Overal een soort tralies  voor de ramen en de benzine en diesel achter gaas en op slot.
zomaar, ergens onderweg
huisje Warakurna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten