donderdag 29 december 2011

Op nieuw de Outback in


Het eerste bericht van vandaag, 29 december 2011, was super. Annemarie stuurde een sms-je dat Dennis thuis is uit het ziekenhuis.

550 dollar
Niet al te vroeg op vandaag. De nieuwe band zou rond negen uur aankomen in Yulara en rond half tien er om gezet zijn. Dus rustig inpakken, nog even langs de supermarkt en door naar de garage.
dag Olga's
De band stond al klaar, voor een slordige 550 dollar, konden we weer op weg. Een laatste blik op Uluru en de Olga’s. Nog een aantal kilometers over een mooie geasfalteerde weg en daarna de gravel-road op.


De komende 320 kilometer alleen natuur, om vervolgens onze intrek te nemen in het roadhouse in Warakurna. Hetzelfde huisje als we op de heenweg hadden.

autowrakken
Onderweg nog steeds geen kangoeroes gezien (autowrakken). Het is voor het binnenland van AustraliĆ« zo mooi nat weer geweest, dat het overal groen is en er veel groen gras is. Voor de kangoeroes is het dus niet nodig om het gras langs de wegkant  te komen eten.

een van de vier tegenlggers van de dag


Het blijft een prachtig land. Vooral in het binnenland. De rode zandweg, soms wel erg zanderig en  hobbelig. En de variatie van de natuur, bergen, prachtige bomen en kale vlakten. Moeilijk om een keuze te maken uit de duizenden foto's die we gemaakt hebben.
Dromedarissen
wilde paarden
Leguaan
Wel onderweg twee groepen kamelen ( sorry dromedarissen), wilde paarden en twee leguanen, die de weg overstaken en het door de oplettendheid van Peter overleefden. En natuurlijk weer veel roofvogels, meestal valken, maar in de lucht hing ook een buizerd en een Wedge-tailed Eagle.

Tawny Frogmouth
Tawny Frogmouth
Tawny Frogmouth
De bonus voor vandaag was de Tawny Frogmouth met jong. Een vogel die zich prima weet te verstoppen in een boom. Toevallig zag ik hem zitten tijdens de lunch stop.

Kingfisher

Kingfisher
Ook waren er de Kingfishers, die rond hingen bij de camping, net als een zestal bijeneters.


Brown Falcon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten