dinsdag 20 december 2011

Outback


Vandaag de rit door de Outback, van Tjukayirla naar Warburton. Een afstand van ongeveer 340 kilometer.

Hoeveel parkietjes gaan er in een boom ?

De Outback heeft veel. Natuurlijk het rode zand, velden vol met bloemen, eindeloze vergezichten, duizenden Zebravinkjes, Diamantduifjes, Budgerigar (Parkieten), vliegen en andere insecten. Daarnaast veel roofvogels. Niet zo gek natuurlijk in een omgeving waar de vinkjes bijna je bek in vliegen.

Na een redelijk koele start in de ochtend, liep de temperatuur langzaam op tot 42 graden. Ideaal om dan te rijden in een airco auto. Maar goed af en toe moet je toch even de benen strekken. Als de klap van de hitte eenmaal binnen gekomen is, valt het best te doen. Hoed op, rustig lopen en veel water drinken, de natuur doet dan wel de warmte even vergeten.

De Kurrajong tree

Laat de familie maar rondlopen, maar weinig schaduw
Prachtige natuur
Bij aankomst in het Roadhouse in Warburton deed zich hetzelfde voor als gisteren. Donker wolken stapelden zich op en vormden zich tot regenwolken en onweersbuien. Toch stond er nog een  wandelingetje op het programma, rond de kreek in Warburton. Net toen we op weg waren begon het te regenen. De kreek maar even de kreek gelaten en op zoek naar het houten kruis net buiten de plaats, die de plaats van laatste missiepost aangeeft. Sommige mensen denken dat hun auto zich gedraagt als een fourwheeldrive. Ja, als je dan toch met je achterwielen in het rode zand wegzakt, heb je een probleem. Maar goed met zijn drieĆ«n hebben we hem toch weer op  weg weten te krijgen. Gelukkig was de auto leeg. Geen foto gemaakt, ten eerste omdat we moesten duwen en ten tweede omdat het regende. Ach, de ene keer zit je vast midden in de Murrayrievier en nu een keertje midden in het rode zand van de Outback.

Regenboog
Uiteindelijk werd het toch nog droog, zakte de temperatuur naar 29 graden en hebben we een wandeling gemaakt rond de kreek.
Na zonsondergang
Warburton is een Aboriginal omgeving en dorp. Je mag geen foto’s maken van de Aboriginals en voor de veiligheid zit er een groot hek om het roadhouse, ligt het gereedschap aan de ketting, een hekwerk om de benzinepomp  en is het raadzaam om je auto helemaal leeg te halen.


Inmiddels dus bijna in het centrum van Australiƫ, waar de dieselprijs inmiddels 60 dollarcent duurder is dan in Perth.
Lizard
Per dag vijf tegenliggers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten