dinsdag 27 december 2011

Een hele klim


Vroeg op, lunchpakket mee, om een wandeling te maken over de Kings Canyon. We deden dit tien jaar geleden ook, maar toen startte we later en was het te warm en kwamen we zonder water te zitten.
de klim, Kings Canyon
Dit keer goed voorbereid.
Op tijd begonnen en voldoende water meegenomen.
Daarnaast zat het weer mee en was het gedeeltelijk bewolkt.
Dus de temperatuur bleef hangen op zo’n 30 graden.

Alle tijd genomen om Kings Canyon te beklimmen en er overheen te lopen en natuurlijk foto’s te maken.

hoogte vrees?

Hoogtevrees is misschien een te groot woord, maar dezelfde foto als tien jaar geleden wilde ik toch niet maken. Riet en Jenny op de rand van de canyon. Is niet goed voor mijn maag. Pieter ging nog wel even op het topje staan.

Het blijft een spektakel om daar te mogen lopen. Kings Canyon bestaat uit in lagen opgebouwde bergen ( of heuvels). Volgens mij iets lager dan Ayers Rock. Maar het blijft een behoorlijke klim en over de Canyon is het ook een voortdurend klimmen en dalen.

op het randje
Relax hebben we de berg over gelopen. Flink wat foto’s gemaakt en goed rond gekeken. Tijdens het lopen komt daar niets van, omdat constant moet kijken waar je je voeten neer kan zetten. Zo relax, dat een gids, die naar onze starttijd vroeg ,zei, ja inderdaad hebben jullie er lang over gedaan.

ver gezicht van de Canyon

alleen midden op de Canyon
klimmen en dalen, trapje op, trapje af
midden op staan twee mensen
Er was nog genoeg tijd over, en ook het weer werkte goed mee, dat we nog een  wandelingetje tussen de bergen hebben gemaakt. Verder op zoek geweest naar de vogels. Zag vandaag de Spinifex Pigeon,  een mooi gekleurde duif met een kuifje en de Hooded Robin. Van de Robins heb ik inmiddels een hele verzamling.
Spinifex pigeon
Hooded robin met bidsprinkhaan
Kortom was een mooie dag met goed rustig weer, ofwel niet te warm, hooguit 30 plus.

grappig beestje
Genieten van de avondzon en koelte

Zonsondergang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten