maandag 13 juni 2011

Het Lint - Maximapark

Plattegrond Maximapark
Tussen Boomstede - Maarssenbroek, ons adres en De Balije - De Meern, Annemarie en Edwin’s adres, ligt het Maximapark. Via het lint, dat dwars door het park loopt is het een stevige, maar mooie wandeling. Het park is nog volop in ontwikkeling, maar de grote lijnen zijn al goed zichtbaar.
Het Lint
In het hart van Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht, groeit een bijzonder park ter grootte van de Utrechtse binnenstad. Een oase, waar iedereen naar hartelust kan sporten, spelen, wandelen, fietsen, luieren, picknicken en bootje varen. Rustgevend én levendig, een ontmoetingsplaats voor iedereen uit Leidsche Rijn, Utrecht en daarbuiten. Ontdek de bosspeeltuin, bekijk de 7 kunstwerken in het park, wandel door de schilderachtige Binnenhof, pak de fiets of de skates en verken het Lint. Geniet van een hapje en een drankje in Anafora parkrestaurant.
De speeltuin
De verschillende onderdelen van het park worden in fasen aangelegd en een groot deel ervan is inmiddels klaar. Op deze website leest u alles over de onderdelen van het park en de organisaties die er actief zijn. Dit aan de hand van 5 thema’s: Natuur & Milieu, Kunst & Cultuur, Sport & Spel, Eten & Drinken en Historie & Ontwikkeling.


Het Lint. Maximapark
De Binnenhof is het hart van het Máxima park. Het is 45 ha groot en ingericht als een klassiek stadspark met een natuurlijke uitstraling waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken. Met fraaie bruggen, een uitgestrekte lelievijver, mooi begroeide oevers, statige lanen met beuken of platanen maar ook kleine kronkelende paadjes die uitnodigen tot ontdekken. De Vikingrijn meandert er doorheen.  
De Binnenhof-Oost en - West zijn voor een groot deel al aangelegd. Er zijn inmiddels al diverse attracties gereed zoals een beeldenpark, een bosspeeltuin en parkrestaurant.  Andere attracties zijn nog in ontwikkeling, zoals de Japanse tuin in de Binnenhof-West, de parkpergola en de rozentuin. Ook met de inrichting van het park is gestart: definitieve wandelpaden, bruggen, banken en verlichting. In 2011 start de aanleg van De Binnenhof-Zuid en wordt verder gegaan met het graven van De Vikingrijn. Medio 2012 is de aanleg en inrichting van De Binnenhof naar verwachting afgerond.
Leidsche Rijn Park of Maximapark? (een vergeten bordje?)

Het Lint is een brede recreatiestrook van 8 km lang en gemiddeld 30 meter breed rond het hele Máxima park. Te midden van het groen is een verhard (autovrij) pad aangelegd van 6 meter breed. Het pad is gedecoreerd met de voor het park herkenbare margrietjes. Het gladde plaveisel maakt Het Lint bij uitstek geschikt voor wandelaars, fietsers, hardlopers en skaters.  De ideale plek bovendien om kleine kinderen te leren fietsen. Het Lint voert langs alle mooie plekjes van het park zoals de Haarrijnseplas, De Buitenhof, De Vikingrijn en archeologische locaties.

Het Máxima park heeft een nieuw tijdregistratiesysteem voor hardlopers en skaters met vier TimePoints. Een TimePoint is een permanent tijdregistratiesysteem. Met een chip worden uw rondetijden geregistreerd, bij het passeren van een sensor bij de Timepoint. Tijdens het hardlopen kunt u op het de display van de Timepoint uw persoonlijke rondetijden aflezen.  Thuis kunt u de tijden via internet bekijken. Lees meer over de timepoints.
(bron:
http://www.maximapark.nu/park/maxima-park )

EEN FOTO UPDATE 2015


Einde van het Lint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten