donderdag 9 juni 2011

De Schutting


Vorig jaar april ging ik met pre-pensioen en thuis wachtten diverse klussen en klusjes. Maar ja je moet wennen en tot nu toe was er nog niets van gekomen. De buurman had mij inmiddels diverse keren aangesproken over de slechte staat van de schutting. Inmiddels waren de eerste stappen gezet en hout aangeschaft (damwand delen van 3 cm dik). Keurig in de kleurbeits gezet.
Vervolgens de oude schutting afgebroken en de grond bouwrijp gemaakt.
Vanmorgen vroeg op pad om toch eerst nog even naar de vogels te kijken. Op de fiets er op uit, camera mee. Maar goed bij het eerste vogeltje ging het fout. Dom, de batterij van de camera lag nog in de oplader.
de schutting
de werkplaats
Dus terug naar huis en aan de slag, waar Riet het eigenlijk niet mee eens was. Te veel lawaai op de vroege morgen. Overlast voor de buren.
Maar goed aan het eind van de morgen stond de schutting, en waterpas. Nog een hele kunst omdat het schuurtje, waar de schutting del van uit maakt inmiddels zes centimeter uit het lood staat.
Als laatste moest er toch nog een paar centimeter van de staander. Aangezien recht zagen niet mijn sterkste punt is, de verstekzaag maar gebruikt. Een timmerman zou het lachend aanzien. Maar het lukte wel. (foto's Riet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten