zondag 1 januari 2012

Oudjaarsdag

even bijtanken
Oudejaarsdag,  (of new jears eve) de temperatuur loopt weer op richting de 40 graden, de leguaan ligt op een muurtje uit de zon op apegapen. De laatste dag in de outback en een lange rit voor de boeg van Tjakarula naar Kalgoorlie.

De laatste 314 kilometer voordat er weer een benzinepomp is en  er dus mensen wonen of verblijven. Ook vandaag kwamen we maar drie auto’s tegen.
Voor ons Nederlanders haast niet voor te stellen. Een rit van Leeuwarden naar Maastricht, over een bijna rechte weg, met alleen maar natuur om je heen. Geen huizen, geen mensen, eindeloze verte.

Nog even genieten van de natuur om ons heen. Dit keer verraste de Budgies ( groene parkietjes) ons bij een grote waterplas. Met honderden vlogen ze er rond en doken met regelmaat richting de waterplas. Een geweldig natuurevenement, waar we ademloos naar konden kijken.

De koeien, die daar ook in het wild rondlopen, keken even bedenkelijk naar ons en verdwenen tussen de struiken.
budgies

De mooiste bonus van de dag werd door Riet ontdekt langs de kant van de weg, een grote vogel met de naam Australian Bustard. Natuurlijk gekeerd en de camera’s klikten weer.
Australian Bustard

de laatste foto's van de outback


Verderop liepen er nog twee Emu’s, maar ook vandaag hadden de kangoeroes er geen zin in om zich te laten zien.
terug op het asfalt
en de roadtrains
Eind van de middag kwamen aan op de plaats van bestemming een huis in Kalgoorlie. Alles was net uitgeladen, toen de regen met bakken uit de lucht kwam, gevolgd door een flink onweer.

Kalgoorlie
Oudjaar gevierd met een heerlijk diner, ergens in Kalgoorlie. En omdat we weer uit Aboriginal gebied zijn, kan Riet weer genieten van haar glaasje wijn en ik van een koud biertje.

Het rode zand spoelt in de stromende regen van de auto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten