vrijdag 6 januari 2012

Hongkong

Hongkong op een koude dag
Door het reisbureau was voor ons een kleine tussenstop geboekt in Hongkong. Na de geboorte van Dennis wilden we eigenlijk het liefst zo snel mogelijk naar huis, maar goed, we hebben toch genoten van deze stad. En de temperatuur van zo’n 10 tot 15 graden was een goede overbrugging voor thuis.
prachtig om naar te kijken
Een goede oefening tegen een muisarm.
Hongkong is een te gekke stad en eigenlijk best wel leuk om eens meegemaakt te hebben.

We hadden een goed hotel met goede service, zelfs een Engelse krant aan de deur en een prima ontbijt. Natuurlijk weer te veel gegeten, spek, eieren, fruit en andere lekkere dingen.


Aangezien we stad niet kenden, ons beperkt gehouden tot de omgeving van het hotel en dat was ook voldoende en zelfs te veel om in je op te nemen.


Hongkong bestaat uit alleen maar hoge gebouwen, wegen en trottoirs. En alles is vol. Een continue stroom van auto’s, taxi’s ,vrachtwagens en bussen, kriskras door elkaar. Ook de trottoirs zijn overvol met mensen. Daar tussendoor de handkarren met goederen.


Wat op viel waren, voornamelijk de wat oudere mensen die alles schoonhielden, de straat, pleinen en parken.

Het gebied waar we zaten Kowloon, bestond uit winkeltjes en enorme shoppingcentra. Het grote deel gevuld  met de duurdere luxe goederen, zoals sieraden, horloges en de duurdere kleding merken. En gezien het aantal tasjes dat we langs zagen komen, werd er ook flink gewinkeld.


Verder was er een enorm park. Schoon en zeer divers. In het park veel oudere mensen die daar aan het gymen waren. Natuurlijk een aantal vogeltjes gespot. Is wel leuk om ook vanuit Hongkong wat vogels op de site te zetten. De gekste waarneming was toch wel een roofvogel vliegend tussen die wolkenkrabbers door.
Naast de vogels, waren er prachtige planten, bomen en bloemen in het park. Zelfs een rozentuin, waar een mannetje keurig de dode bloemen weghaalde.

Nog even bij de haven wezen kijken, daar moet toch wel een meeuw op de foto te zetten zijn, maar nee geen meeuwen, maar wel een aantal kleien en grote zilverreigers.
net echt, maar het is voor de film
Op een gegeven moment stond ik mijn pijpje te roken voor het hotel en zag daar wat vreemde bewegingen tussen politie en burgers. In eerste instantie dacht dat het om een tasjesroof ging. Wel vreemd, vond ik dat een politieagente zich staat op te maken midden op straat tussen de burgers.


Uiteindelijk bleek het om een film opname te gaan. Aan een agent vroeg ik of ik het mocht fotograferen. Dat mocht, maar het waren wel acteurs vertelde hij. Hij was wel een echte politieman. Dus hem en zijn maatje ook maar op de foto gezet.

de echte politie van Hongkong
Kortom Hongkong is een bruisende en actieve stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten