vrijdag 11 november 2011

Volle maan

volle maan bij Prairie hotel in Parachilna

Gekko
Vanmorgen eerst de gekko op de foto gezet, die ik al gezien had in de groenbak. Vervolgens de auto gepakt en op weg gegaan naar de eerste tussenstop in de vakantie het Prairie Hotel in Parachilna. Het heet een plaats te zijn, maar bestaat uit een hotel en een camping, gelegen in de Flinders Ranges.
Eerst de stad uit, Pieter is een uitstekende chauffeur, dus geen probleem, alhoewel  het nog best wel druk was in de stad. Buiten de stad was het aanmerkelijk rustiger.
Tussen de bergen van Flinders Ranges door. De hoogste berg is 1100 meter. Uiteindelijk zou vandaag de totale  afstand ruim 500 kilometer worden.

De eerste grote (dubbele) tussenstop is in Port Augusta. De eerste toevallig, in een meer langs de weg, zaten honderden watervogels. De moeite waard om even van dichtbij te bekijken. Ongelofelijk veel vogels en mooi.
watervogels, steltkluten
Steltkluut

De tweede tussenstop was de droge botanische tuin, net buiten Port Augusta. Een prachtige tuin met veel verschillende soorten bloemen, planten, bomen en vogels.

Op weg er naar toe kwamen we nog een mooie lizard tegen. Was mooi van kleur en lag doodstil midden op de weg, jammer bleek ook echt dood te zijn.
Bij de botanische tuin lunch gebruikt en dan door naar het Prairie hotel. Onderweg erg veel emus gezien langs de kant van de weg. Verder regelmatig kleine hoeveelheden water. Bleek dat het hier gisteren vreselijk geregend en gestormd had. Er zou zelfs sprake geweest zijn van afgesloten wegen in verband met het water.
botanische droge tuin
Veilig aangekomen bij het hotel, een goed diner en vervolgens buiten naar de volle maan gekeken. Wat wil een mens nog meer.
op weg door de heuvels
restanten van boerderij uit ergens eind 1800
speciaal voor Elly

Port Augusta 10-11-11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten