woensdag 30 november 2011

Zingen

Repetitie MMC
Vanavond met Pieter naar de woensdagavond repetitie van het Metropolitan Male Choir of South Australia (MMC). Er wordt druk gerepeteerd voor het kerstconcert van komende zaterdag 3 december.

De tweede keer deze week. Afgelopen maandag werd er ook gerepeteerd en daarnaast vier  van de kerstnummers opgenomen voor een kerst-CD van het MMC  in 2012. Dus mijn stem is straks ook te horen op deze nieuwe CD.
Als het koor compleet is telt het zo’n 80 leden. Tijdens een repetitie zijn er gemiddeld een dikke vijftig zangers aanwezig. Het koor repeteert in een kerk van half acht tot half tien. Er is geen officiële pauze, maar wel even een tussenstop. De voorzitter doet dan zijn mededelingen en ook andere zangers kunnen  hun zegje doen. Als er een jarige is, bij zo’n koor natuurlijk bijna iedere week, wordt er voor hem gezongen en als bonus mag hij de lootjes trekken.
Allan en de loterij
Iedere week is er een loterij. Bij binnenkomst zit Allan achter zijn tafeltje met enkele flessen wijn en wat andere producten.

Voor een dollar mag je mee doen. Inmiddels al wat dollars verspeelt aan het koor, maar er niets aan over gehouden. De netto opbrengst is voor het koor.


Maar, vandaag kreeg ik van Allan op voorhand een fles wijn, als blijk van waardering voor mijn aanwezigheid en ook nog een beetje voor de mooie tijd die hij met MMC in Utrecht had.Evan, dirigent
Het MMC  is een actieve club. Naast het bestuur van zo’n tien man, is er een koormeester, heeft iedere stempartij  een captain, is er een tourcommissie, twee mannen voor de muziekbibliotheek en is er iemand belast met de organisatie van de concerten. Zelfs een damesclub is actief met de verkoop van CD’s en andere producten van het koor.


Enith, pianiste
De pianiste Enith begeleidt het koor op de piano. Het koor staat onder leiding van Evan Patton, een geweldige dirigent. Hij heeft humor, al begreep ik niet al zijn grapjes, door de snelheid en de taal. Verder is hij kritisch op de uitspraak.  Toch wel het één en ander geleerd en gezien om mee te nemen naar het politiekoor.

1 opmerking:

  1. Nou Huib, ben helemaal bijgelezen vanaf vertrek uit NL. Wat hou je het leuk bij en wat een prachtige foto's! Nog ruim een maand kijk- en lessplezier. gr Kees en Carla

    BeantwoordenVerwijderen