dinsdag 15 november 2011

Op de weg

Emu
Je hebt van die dagen dat alles bijzonder is. Zoals vandaag. Al vroeg in de morgen vertrokken we uit Arkaroola, waar we een mooie tijd gehad hebben, zo midden in de natuur.
Hillview
De volgende stop was een huisje Hillview op ongeveer 10 kilometer verwijderd van het plaatsje Hawker. Hawker stelt al niks voor, één winkel, die door moet gaan voor supermarkt en postkantoor en daarnaast een benzinepomp. Dat is het. Het huisje, waar we verblijven, ligt naast een boerderij in het midden van niks. Een wijds uitzicht over een vlak land naar de bergen rondom ons heen.

Onderweg zagen zeker in totaal een honderd emu’s langs de kant van de weg. Sommige liepen gewoon op de weg. Het blijven bijzondere beesten.
Kangoeroes
Ook enkele kangoeroes lieten zich zien langs de kant van de weg.

Bijzonder waren de lizards, die zich opwarmden in de toppen van kale bomen langs de kant van de weg. Ik dacht dat er alleen vogels in bomen zaten, maar niet dus, de lizards kunnen het ook.
Stompie tail
En ook vandaag lieten de roofvogels zich van de goede kant zien en vertoonden hun kunsten in de lucht. Altijd mooi die rovers, hangend in de lucht.

Brown Falocn
Niet te vergeten de prachtige natuur om ons heen. Ongelofelijk hoe de natuur in Australië zich weet te herstellen na een lange periode van droogte. Afgelopen maanden is er regelmatig regen gevallen, hetgeen te merken is aan de Floodway’s, waar nog veel rommel over de weg ligt.
Bomen en struiken die voor dood langs de kant staan beginnen volop uit te lopen en te bloeien.

Natuurlijk ook weer een paar nieuwe vogels soorten gezien. Het wordt nog puzzelen om de namen er bij te zoeken.
Tussen de bergen

Kortom het was weer een geweldige dag, met erg veel foto’s
15-11-11 hawker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten