maandag 21 november 2011

Dag Murray

Murray-river
De laatste uurtjes op de Murray-river. Om zes uur was iedereen al op en om zeven uur zaten we aan het ontbijt. Eieren met spek, een goed begin.
Reiger
Stern
Langzaam varen we terug naar de haven waar de boot thuis hoort. Nog een paar uurtjes genieten op en rond het water. De zon schijnt op de gele wanden en overal zitten er watervogels.

De zwaluwen scheren, zoals gebruikelijk voor, onder en langs de boot, met een snelheid die te hoog ligt voor mijn camera. Maar op het laatste moment gaat er toch nog één voor op de reling van de boot zitten.

Ondertussen wordt alles ingepakt. Wel makkelijk zo’n huis op het water. Pieter parkeert om tien uur de boot op de juiste plek en samen met Harry stapt hij in het bootje om verderop zijn auto op te halen.

Bij terugkomst staat alles al op het voordek, inclusief Joke.

Auto’s worden gepakt en we vervolgen onze weg richting Adelaide, de thuisbasis. Onderweg duikt een ander landschap op, met van die typische Australische bomen.

Besloten wordt om via de Barossa terug te rijden. Onderweg komen we nog een gigantische grote mijnwerker tegen in een voormalig mijnwerkers dorpje. Een beeld gemaakt door een Nederlander.

De lunch wordt gebruikt in het beroemde restaurant van Magie Beer. Was erg smakelijk. Daarna gaan we echt door naar huis om de auto weer leeg te maken. en natuurlijk de was te doen.

Afsluitend dit keer geen vogeltje, maar een vlinder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten