zondag 20 november 2011

Los

spiegelen
Vannacht goed geslapen. De boot kon, vastliggend op de zandbank, geen kant op. Rond de middag zou er een house-boat komen vanuit Morgan om ons los te maken. Vier uur varen om bij ons te komen. !!

In de vroege ochtend de zon op zien komen. Het water was spiegelglad. Een ideale omstandigheid om spiegelfoto’s te maken.
fase ten kaarten
Wat moet je doen als je midden in de rivier vast ligt ? Nu gewoon met z’n allen een spelletje kaart spelen.
sterk bootje
Night heron
In de loop van de ochtend kwamen de jongens weer langs met een snelle speedboot. Even als gisteren, toen het al bijna donker was, vroegen ze of ze ons los moesten trekken.

darter
Aalscholver
De eerste ervaring met los trekken was niet al te best. Bij de vissers ging hun boot zo scheef dat er zelfs één over boord sloeg. De man van de house-boat, kreeg ook met zijn motorboot onze house-boat niet van zijn plaats geduwd.
Maar goed de jongens waren er van overtuigd, dat hun boot het wel aan kon. En wonder boven wonder, lukte het hen wel. De hulp house-boat, die inmiddels al drie uur varen onderweg was, kon omkeren. Rekening volgt. Dus rond elf uur waren we weer aan het varen. De jongens op de speedboot glommen van trots.

Murray river
Natuurfotografen
Aangezien vandaag de zon weer scheen, mooie plaatjes kunnen schieten van de omgeving en de vogels. En natuurlijk lekker gevaren met z’n allen. Op de rivier een prachtige plek gevonden om aan te leggen. In het achterland een lagune. Een slaapplaats voor de watervogels. Lepelaars, Pelikanen, Aalscholvers, Reigers en een grote kolonie kwakken.
sunset
20-11-11 Murray

Geen opmerkingen:

Een reactie posten