vrijdag 25 november 2011

Kangeroo Island

boot naar Kangeroo Island
Vanmorgen regende het in Adelaide. Wij maakten ons klaar voor het weekend op Kangeroo Island. Een eiland voor de kust van Adelaide. Vanuit huis een paar uur rijden en dan nog een dik half uur met de boot.

Eerst boodschappen doen, spullen inladen, daarna langs Warina home, om Joke, mijn zus,  op te halen. Vervolgens in de regen op pad. Onderweg een heerlijke maaltijd genoten in een oude molen. Alleen de koffie hebben we laten staan. Die was echt niet te drinken, zat waarschijnlijk nog een schoonmaakmiddel in.
Door naar de boot. We kwamen net op tijd aan om een boot eerder, dan gepland te pakken. Direct nadat Pieter de auto onder het dek gereden had, gingen de deuren dicht.


Ondanks dat het water rustig was, deinde de boot toch flink op en neer. Na aankomst op Kangeroo Island was het nog wel flink bewolkt, maar droog. Nog een half uurtje rijden over het eiland en het einddoel was bereikt. Een prachtig huis tegen de heuvel, met uitzicht op het water (in de verte).
Met hulp van Hanny en de rollator ging het uitstekend
Kangeroo Island
Natuurlijk eerst het huisje verkennen en kwartier maken. Daarna een wandeling naar het strand. Toch even vogels kijken. De reiger, scholekster, eenden, ibissen en een aantal pelikanen.

Huis in American River

De sportvissers kwamen hun vis schoonmaken en het aantal pelikanen rond hen groeide, wachtend op de visafval. Een pelikaan was zo slim om een verse vis stiekem uit de emmer te vissen. Schoenmaat 46 voorkwam dat hij hem op at.

Sportvissers
Pelikanen
Stijlvol over het water
Pacific Gull - Grote Mantelmeeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten