zaterdag 12 november 2011

Huisje in de bergen

huisje in Arkaroola
Het is 11-11-11. In Nederland zullen er wel veel stelletjes vandaag getrouwd zijn op deze bijzondere datum.

woestijnroos
Wij zijn vanmorgen na het ontbijt vertrokken van het Prairie Hotel in Parachilna richting Arkaroola, ongeveer 200 kilometer verder op. Het eerste gedeelte nog over de normale weg, maar de rest over de unsealed road, of wel een grindweg, dwars door de Flinders Ranges. Er was eerst nog sprake van, dat de weg gesloten zou zijn in verband met de regen in de afgelopen dagen, maar dat was gelukkig niet zo, wel was te zien dat het geregend heeft, de planten en struiken, die er stonden zagen er fris uit en een aantal planten stonden zelfs in bloei.

Floodway
Naast de vele draaiingen in de weg, waren er ook veel dips, ofwel floodways. Plaatsen waar het water over de weg kan stromen en waardoor geulen in de weg ontstaan.
Emu familie
Black Falcon

Onderweg een aantal bonussen gehad. Een emu-familie met zes jongen, langs de kant van de weg. De prachtige bloeiende planten, een zwarte valk en twee eagles (arenden), die een prachtige show van dichtbij in de lucht gaven.
Wedge-tailed Eagle
Wedge-tailed Eagle
Inmiddels zitten we in een huisje in Arkaroola, waar ik in de achtertuin zit met zicht op een stukje berg van de Flinders Ranges.
yellow footed wallaby

Een extra bonus in de avond. Tijdens een korte wandeling zagen we enkele yellow footed wallaby’s. Prachtige beestjes in diverse kleuren met een mooie gestreepte staart.

Het is donker en stil buiten. Een vogeltje is mogelijk in de war door de volle maan en zit zachtjes te zingen in een boom. De koekoek roept van over de bergen.
speciaal voor Elly en Lida

Arkaroola 11-11-11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten