dinsdag 8 november 2011

De Groene Jonker ?


Black-Winged Stilt - Steltkluut - (foto P.L.)
Vannacht heeft het hard geregend en vanmorgen vroeg was het nog bewolkt, maar de lucht werd helder, de zon kwam door en het werd boven de 30 graden. Dus buiten in de schaduw de blog gemaakt.
Great Egret - Grote Zilverreiger
Vanmorgen een lekker breakfast in Salisbury naast de Greenfields Wetlands Nature Trail. Waarom daar, werd mij even later duidelijk. Naast het restaurant was een geweldig wetland. Het was net of ik even in Nederland in de Groene Jonker liep, alleen met het verschil, dat het hier warm is en er een prachtige boardwalk gemaakt is. Voor de Aussies, de Groene Jonker is een natuur gebied in Nederland waar veel watervogels zitten.
Grebe - Dodaar
Maar ook hier de aalscholvers, de grote witte reiger, de steltkluut, eenden, pelikanen,  de dodaar, de kwak en andere watervogels. Ze hebben wel andere namen, maar zien er hetzelfde uit. Voor de vogelaar een paradijsje.
Nankeen Night Heron - Kwak
Nankeen Night Heron - Kwak (juveniel) (foto P.L.)
Met z’n drie├źn lopen fotograferen, Pieter (* P.L.) met een 500 mm lens, daar kan ik natuurlijk niet tegen op. Dus dit keer ook enkele foto’s van Pieter.
Pieter, Hanny en Riet op de boardwalk

Little Black Cormorant - Aalscholver (foto P.L.)
Vervolgens naar huis. Hanny moest nog werken en wij wat boodschappen doen en daarna Joke op gezocht, een kopje thee gedronken en foto’s gekeken.
Purple Swamphen - Purpelhoen (foto P.L.)

een vogelaar
Wat een weer !!!

1 opmerking:

  1. Wat een leuk blogbericht, met een stukje Groene-Jonker gevoel! Maar heel even dan hoor, voor de rest idd een Paradijs voor vogelaars! Geniet maar lekker!
    Groet uit een kouder wordend NL

    BeantwoordenVerwijderen