woensdag 2 november 2011

Boardwalk

Cradle Mountain
Vandaag stond op het programma een flinke wandeling rond Cradle Mountain. Het was erg koud vanmorgen, meer door de harde, snijdende wind. Het was zelfs oppassen dat de pet niet weg waaide. Riet besloot zelfs om eerst een paar handschoenen te kopen.

Boardwalk
Met de shuttle bus vanaf de overkant van de camping naar Cradle Mountain. Een flinke wandeling rond het Dove-lake, aan de voet van de berg. Tijdens de wandeling viel er zelfs even een beetje natte sneeuw, maar verder op de dag werd het weer beter, verdwenen de wolken en kwam de zon tevoorschijn. Niet dat het direct warm werd, maar het loopt toch wel lekker in de zon. Zelfs de lizards lagen zich op de boardwalk op te warmen.


Daarnaast  was het Wombat dag vandaag. We hebben er zeven gezien in de natuur. Ze blijven leuk om te zien, alhoewel ze wel een vervelende gewoonte hebben. Ze poepen volop op de boardwalks. Na vraag leerde ons dat dit was om hun territorium vast te leggen.
Via een enorm lange boardwalk terug gelopen tot bijna bij de camping. Kortom in totaal zo’n vijf uur gelopen.  Langs de boardwalk lagen de lizzards zich op te warmen in de zon.

Bonus van de dag, een flinke tijgerslang die rustig in de zon lag op te warmen, naast de boardwalk. Wel een paar foto’s genomen, maar verder rustig laten liggen.
Tijgerslang

Samen op de foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten