zondag 27 november 2011

Remarkable Rocks

Remarkable Rocks
Op de planning stond een bezoek aan het natuur gebied Flinders Chase. Vanuit ons huis in American River zo’n 130 kilometer rijden. Na de koffie Joke alleen gelaten in het huis en op pad. Onderweg regende het nog, maar toen we Flinders Chase binnenreden was het droog en bleef het droog tot dat we weer thuis kwamen.
Ondanks dat de zon niet veel aanwezig was, toch verbrand, waarschijnlijk door de wind en het wandelen langs de zee.

overstekende kangoeroe
Eerst een wandeling rond het toeristencentrum. Behalve dat ik met de camera liep, liepen ook Riet en Hanny volop bloemetjes te fotograferen. Na de lunch verder richting de Remarkable Rocks. Kangeroo Island is een berg/heuvel, die boven de zee uitsteek ten zuiden van Adelaide. Na Kangeroo Island komt heel veel verderop Antarctica. Rijden op een berg betekent bergje op bergje af.
Op en neer
De Ramarkable Rocks zijn heel bijzonder. Een aantal misvormde, gigantische rotsen op een kale berg. Echt spectaculair om ze te zien en er tussendoor te lopen. Zou eigenlijk wel willen weten hoe ze daar gekomen zijn. De foto met Riet onder de rots punt, is ook terug te vinden op de overzichtfoto met alle rotsblokken.
Remarkable Rocks

ikke
Vervolgens door naar Admirals Arch. Een plaats aan zee waar de Nieuw Zeelandse zeehonden verblijven. Nu die waren er volop aanwezig. Leuk om ze zo te zien. Liggend op de stenen en soms vechtend met elkaar. Vorige keer in 2000 was het een hele toer om er bij te komen. Nu was er een prachtige boardwalk gemaakt. Dus een makkelijk wandeling.
Nieuw Zeelandse zeehonden


Terug naar huis om voor het eten nog even te puzzelen met Joke.

Cape Barren Goose

1 opmerking:

  1. Hallo mensen in Australie, wat een leuke verhalen weer en wat een prachtige foto's.
    volgens Wikipedia zijn de remarkable rocks ontstaan door erosie....dat is alles wat er staat.... ik zla nog eens verder zoeken!!!! Veel plezier nog!
    Irene

    BeantwoordenVerwijderen