zondag 12 oktober 2014

Mount Lofty botanische tuin.

botanische tuin
Het is voorjaar in Adelaide en naast de vele jonge vogeltjes, staan ook de planten in het teken van het voorjaar. Overal groeit en bloeit het.
Een mooie plaats om dit goed te kunnen waarnemen is natuurlijk de botanische tuin.
Nu zijn er twee botanische tuinen in Adelaide. De eerste midden in de stad en de tweede boven op Mount Lofty.


Via een slinger weg gaat de weg door de Hills naar boven en vanzelfsprekend later ook weer naar beneden. Jammer dat er onderweg geen gelegenheid is om te stoppen. De veiligheid van de weg laat dit niet toe. Ja dan is het wel leuk om in het voorbij rijden de Koala’s te zien, maar om ze vervolgens nog eens rustig te bekijken is er niet bij. Dus tijdens het rijden regelmatig de opmerking ‘daar zit er weer een Koala ‘. Maar oké, je kan niet alles hebben.

Boven op de Hills liggen dus de botanische tuinen. De zon schijnt en het is mooi weer om te lopen. De rododendrons staan vol op in bloei en ook andere planten en bloemen laten zich van hun mooie kant zien.
Dus dit keer geen vogeltjes, maar gewoon mooie kleurenfoto’s, om de thuis blijvers, die inmiddels in de herfstsferen verkeren een beetje op te vrolijken. 


Adelaide Hills

De Adelaide Hills behoorden tot de eerste gebieden van Zuid-Australië die door Europese kolonisten werden bewoond. Een aantal steden in de heuvels begonnen als Duitse nederzettingen; Hahndorf en Lobethal zijn twee bekende voorbeelden. Afstammelingen van deze eerste kolonisten van Duitse afkomst wonen nog steeds in het gebied.
Voor de meeste inwoners van Adelaide is een rit door de heuvels een populair tijdverdrijf.
De stad Adelaide zit ingeklemd tussen het water en de Hills en heeft in totaal een lengte van 90 kilometer (56 mijl van noord naar zuid).
De Adelaide Hills zijn onderdeel van de Mount Lofty Ranges, ten oosten van de stad Adelaide in de staat South Australia. Mount Lofty ligt ongeveer 700 meter boven de zeespiegel. (bron Wikipedia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten