maandag 20 oktober 2014

Unforgettable

Houseboat Unforgettable 5
De hele week stond in het teken van het weekend.
Met Harry, Jenny, Elly, Hanny, Pieter, John, Huib, Riet en JOKE op de Murray rivier in een Houseboat, de Unforgettable 5. 

Een huis op het water, met vijf slaapkamers en vier badkamers en natuurlijk een grote “woonkamer” met open keuken, voortgedreven door twee buitenboordmotoren. Met zonnedek en spa.
Vrijdagmorgen de laatste dingetjes, nog wat boodschapjes, aanhanger laden en na een brunch in het Watson hotel waar Elly en John de nacht hadden doorgebracht, op weg naar Mannum.
Een flink uur rijden door de heuvels. 

Murray-river
Alles en iedereen aan boord laden en dan varen.
Pieter en John waren de kapiteins van de houseboat.

Geweldig mooi warm weer en volop zon. Uitstekend weer om op het dek in de schaduw buiten te zitten. De camera in de aanslag om alle roofvogels die langs komen, al dan niet vliegend of zittend in een boom langs de rivier op de foto te zetten. Daarnaast natuurlijk de watervogels en andere soorten die voorbij kwamen drijven of vliegen.

John, boot moet goed vastliggen
Eind van de middag ergens een vrije plek zoeken en aanleggen langs de kant van de Murray en lekker genieten van een drankje, een hapje en een spelletje. 

eieren met spek enzo
borreltje, hapje, praatje
BBQ

mijn oudste zusje

Harry leert zijn moeder (86) een spelletje op de Ipad

Samen foto's kijken van de achterkleinkinderen

de jongste en de oudste van de tien
Wachten op de ondergaande zon en later kijken naar de sterren.

ondergaande zon
 Genieten van de  stilte zonder verlichting en zonder geluid, op soms even de generator na en natuurlijk met het geluid van de natuur.
De vogels die bijna de hele nacht doorzingen of in de vroege ochtend massaal hun slaapplaats verlaten. Ibissen zijn stil, maar de Galah’s of Cockatoos komen met veel lawaai over. Pelikanen kunnen ook aardig brommen trouwens.
Overigens om nu midden in de nacht Pieter wakker te maken om hem te vertellen dat de Rietzanger nog aan het zingen is. Ik zou zeggen, geniet er van, maar….

sterren in de nacht

opkomende zon
 In de vroege ochtend kijken naar de opkomende zon en even kijken of er nog vogeltjes zijn.
Zijn er geen vogels, dan zou je zo maar een grote kangoeroe tegen kunnen komen. Hij was wel nieuwsgierig, maar ging er toch snel vandoor.

Welcome swallow, heet mij op de touw van de boot welkom in de morgen

opkomende zon ook voor de pelikanen
Het leven op een houseboat is alleen  maar relaxen. 
Wakker worden met een blik op de rivier en de natuur.
Samen ontbijten, gezellig en daardoor een boterham meer dan anders, of gebakken spek met eieren. Daarna de touwen los en rustig over het water glijden.
Een bakje koffie en een praatje in of buiten op de boot. Camera in de hand.
Met de middag ergens aanleggen, de lunch, Joke even rusten en weer het water op.
Eind van de middag maar weer een plaatsje zoeken voor de nacht.
Er was goed boodschappen gedaan. Voldoende eten, drinken en lekkers aan boord.
Zondagmiddag was het even spannend. Er stak rond de middag een wind op, dwars en schuin over het water. De motoren rustig laten draaien gaf even te weinig power. De boot kwam niet meer vooruit. Maar nadat er meer gas op de motoren gezet was, kwamen we toch op een veilige plek voor de nacht terecht.
Maandagmorgen de boot terug gebracht, leeg gehaald en terug naar Adelaide, waar het de komende week tussen de 25 en 30 graden is.


Joke genoot van de trip en de kinderen om haar heen. Deed mee met een spelletje en een praatje. Speelde zelfs een spelletje op de Ipad van Harry.
Hanny en Jenny zorgden goed voor haar. Hielpen met douchen, naar toilet gaan en het naar bed brengen. Zorgen voor de medicijnen en een beetje hulp bij het eten.
Wat was de titel ook al weer ? UNFORGETTABLE. (onvergetelijk)


Dit keer niet alleen vogel foto’s, maar om met Mieke, Lida en Elly te spreken ook mensen foto’s.
Voor de liefhebber toch nog wat vogeltjes. 

Pelican, een  prachtige zwever in de lucht

Little Eagle op en bij het nest

Little Eagle, samen in de ochtend zon

Iedere keer weer een feestje, een rover in de lucht

Black Kite (zwarte wouw)

Darter, familie van de Cormorant

Great Cormorant

Galah, herriemaker in de morgen

Little Corella

Crimson Rosella - Subadelaide
(komt alleen in omgeving Adelaide voor)

variegated fairy-wren
klein kleurig vogeltje (elfje)

Grote grijze kangoeroe 
Later als alle duizenden foto’s zijn uitgezocht komen de vogelfoto’s waar ze ook horen op OBSERVATION.ORG , de buitenlandse site van waarneming.nl 

5 opmerkingen:

 1. Ik had een beetje gemist dat je weer aan de andere kant van de wereld zit. Mooi!!!! Dobberen en vogels kijken, terwijl de familie je geroosterde vlees brengt. Leuk!~ Ik ga je wat beter in de gaten houden.....

  Kun je een Galah meebrengen.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijzondere vogels gezien in het noorden van Australie, Prieelvogels, Casowary etc. Een aantal staan op eerdere blogs. Groeten Huib

   Verwijderen
 2. Hoi Huib,

  Als je toch vogels moet meebrengen voor Paul dan heb ik graag de variegated fairy-wren, wat een plaatje!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Huib, Als we nu toch allemaal gaan reageren, doe mij ook maar die variegated fairy wren...een juweeltje! Maar bij je vorige blogs heb ik natuurlijk ook al diverse schoonheden voorbij zien komen ;-) Ben benieuwd naar al de foto's die je niet op de blogs hebt gezet. Zal ze graag bekijken, later.
  groetjes
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn neef heeft een Galah, die is 40 jaar geleden uit de boom gevallen en leeft nog steeds. Zijn echte herriemakers.
   Veel mooier is de fairy wren, wordt ook elfje genoemd. Er zijn er verschillende soorten van in diverse kleuren tot en met hele blauwe toe. Prachtige kleine vogeltjes, ronde bolletjes, ongeveer zo groot als een pingpongbal met een lange staart (soort staartmees) hopt ook van struik naar struik, lag bij de grond. Vanzelfsprekend hebben alleen de mannen die prachtige kleuren. Groeten Huib

   Verwijderen