zaterdag 4 oktober 2014

Kleur in de Outback

Eerst even tanken
Maandag 29 september 2014 op weg van Dubbo naar Broken Hill in de Outback, zo’n 700 kilometer te gaan. Als we uit Dubba wegrijden geeft het ANWB bord aan dat er nog ruim 1200 kilometer te gaan is naar Adelaide. Maar daar gaan we vandaag nog niet naar toe. Morgen zien we Joke of het koor.
Voor vandaag een lange rit voor de boeg over een bijna rechte weg met weinig overig verkeer. Af en toe een zijweg, al is zijweg een deftig woord voor een gravel road naar een van de weg niet zichtbare boerderij ergens in het niets.
De wegen zijn bijna leeg, evenals de omgeving, die richting outback steeds leger worden.

leeg

leger

leegst
Het heeft vorige maand geregend en dat is goed te merken in de Outback. Struiken vormen een gele zee van bloemen. Langs de kant van de weg staan blauw/paarse bloemen en een groot deel is groen, met vers gras of andere plantjes. Daarnaast nog enkele stukken rode aarde. Een kleurig geheel.
Pieter had ons de grote roofvogels beloofd, maar omdat de kangoeroes niet naar de wegkant hoeven te komen voor een vers blaadje worden er ook niet meer zoveel dood gereden op dit moment.
Black Kite
Dus behalve af en toe een Black Kite, blijven de roofvogels ook weg van de weg en moeten ergens anders hun eten zien te vinden.
Overigens wel veel dieren tussen de struiken langs de weg. Heel veel geiten den geitjes, koeien, schapen en regelmatig een groep emu’s, of soms een flinke truck op de weg.

Emu
die is wel erg breed 
Weinig kangoeroes en die wilden ook nog eens vlak voor onze auto oversteken. Nu is het voordeel van een lange rechte weg, dat alles wat afwijkt direct zichtbaar is.
Dus als er dan een kangoeroe opduikt zie je die meteen. Skippie kwam veilig aan de overkant.veilig naar de overkant
Eind van de middag de berg/heuvel op een soort botanische tuin te bekijken en om de zonsondergang te zien. 
De Desert Pie is de mooiste bloem in de Outback.

De Grey Butcherbird kijkt toe bij de neerdalende zon.

Bij zo’n 25 graden en met meer mensen een leuke happening. 
De camera’s klikten weer aan alle kanten. 

Na afloop in de stad gegeten. 
Moe en vroeg naar bed.


Grey Butcherbird


Desert pea

Hanny en Riet klimmen de heuvel op voor de sunset

combinatie kunst en sunset = kunst

sunset

bijna onder

Pieter in aktie

De maan neemt het van de zon over

Geen opmerkingen:

Een reactie posten