vrijdag 10 oktober 2014

Billabong


Adelaide is naast een grote city, opgebouwd uit een aantal sub-buurten, die inmiddels zijn vergroeid met de stad.
Eén van die sub-buurten is St.Peters, de buurt waar Hanny en Pieter wonen. Leuk is dat een aantal straten in deze buurt genummerd zijn. Dus je kan zo maar wonen in de Seventh-avenue.
Op een kwartiertje lopen van huis is een Billabong. Ik heb even opgezocht wat een billabong is, maar of deze aan alle eisen voldoet weet ik niet. Wel staat er, zoals het bij een billabong hoort, in de zomer minder water dan in de winter.
Nu staat er nog voldoende water en ik was verrast van zoveel vogelsoorten, eigenlijk midden in de stad. Natuurlijk de kleine papagaaitjes, Magpies en Noisy Miners.
Maar ook veel watervogels zoals de Little Black en Little Pied Cormorant (Aalscholver), Australian Pacific Duck, Chesnut Teal, Grey Teal, Nankeen Night Heron (Kwak), Australian White Ibis, Australian Grebe (Dodaars), Australian Pacific Duck, Dusky Moorhen (Waterhoen), Black Swan, Australian Wood Duck, Hardhead (Witoog eend), Grey Teal, Euroasian Coot (Meerkoet), Purple Swzmphen (Grijskop Purpelhoen), een luidroepende Australian Reed-Warbler (Rietzanger) en een hele mooie Pink Eared Duck.

Pink-eared Duck

Pink-eared Duck

Pink-eared Duck

Black Swan

Black Swan

Australian Wood Duck (vrouw)

Australian Wood Duck

Australian Wood Duck 9man)

Australian White Ibis

Wat is ie lelijk

Tule rokjes

Hardhead (vrouw)

Hardhead (man)

Hardhead

Nankeen Night Heron

Nankeen Night Heron

Chesnut Teal

Chesnut Teal (man)

Little Black Cormonrant

Australian Grebe

Australasian Grebe

Australian Pacific Duck

Dusky Moorhen

Grey Teal

Grey Teal

Little Pied Cormonrant

Little Pied Cormonrant

Eurasian Coot

Australian Reed-warbler

Purple Swamphen
BILLABONG

Billabong is een verzamelnaam voor draslandgebieden in de Top End, het tropische gedeelte van het Noordelijk Territorium in Australië. De meeste billabongs zijn hoefijzermeren.

Kenmerken van een billabong zijn dat het in de droge periode (mei-oktober) altijd water bevat en nooit volledig opdroogt en dat het in het regenseizoen (november-april) deel uitmaakt van uitgestrekte ondergelopen gebieden, de "floodplains". Billabongs zijn vooral in de droge periode een verzamelplaats voor vele watervogels, vissen en krokodillen. Bekende billabongs zijn de Yellow Waters Billabong en de Mamukala Wetlands in Kakadu National Park en de Bird Billabong in Mary River National Park. (bron: Wikipedia)

2 opmerkingen:

  1. Schitterende soorten en foto's. Ik vind de foto's 11, 18, en 29 het mooist!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie soorten. Grappig dat ze toch wel herkenbaar zijn en lijken op onze soorten maar dan toch net even anders. Mooie score. Ik vind de klapperende Witoogeend er wel heel fraai op staan maar ook de kwak en de kaneel?taling man, heel mooi.

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen