zondag 5 oktober 2014

Broken Hill.

De grote lege ruimte
Dinsdag 30 september 2014, een dagje Broken Hill. Broken Hill is een mijnstad, waar ze zink, lood en zilver uit de grond halen. Aan de rand van de stad ligt een enorme berg met afval grond uit de mijn.
De stad is groot voor een plaats in de Outback. De echte glorie tijd van de mijn is voorbij. Dit is ook terug te vinden in de stad. Veel oude huisjes en in de oude wijken ook wat leegstand. Maar daarnaast een modern winkelcentrum.
Rustig begonnen met een goed ontbijt. Hanny had tijdens de wandeling een echte bakker gevonden en bracht croissants en brood mee.

Was een huis

ook in de natuur

een beetje verkoeling

De film is hier opgenomen

step?

kunst ?

wilde paarden
In de ochtend naar een bijna verlaten zilverdorpje, waar in het verleden zilver werd gevonden. Er staan nu nog een paar huizen in het midden van no were, die het moeten hebben van het toerisme. 
De wilde paarden blokkeerden de weg naar het niets en de ezels stonden in de schaduw van de nog bestaande huizen.der andere voor de film Mad Max 2
In dit gedeelte van Australie worden regelmatig filmopname gemaakt. O
Onderweg daar naar toe een oude stuwdam bezocht, mocht niet eens langs de waterkant lopen om de watervogels te fotograferen, maar ja het water wordt ook gebruik voor de stad.

Broken Hill
In de middag na het boodschappen doen, een rond rit door de stad en rond de mijnen en een uitgebreid bezoek aan de Flyng Docters van Australia.

Was erg leerzaam en informatief. Een vliegtuigje, vlieg klaar voor Flying docters kost 8 miljoen dollar.  Een deel van de kosten wordt door de regering betaald, maar een belangrijk deel moet komen van donaties en sponsors. De hulp is overigens gratis.
Naast de steunposten en landing strips voor de vliegtuigen in een groot deel van Australie, zijn er ook op veel afgelegen  plaatsen kisten neergezet ( bij bijvoorbeeld postkantoren) met medicijnen en verbandmateriaal. In overleg met een arts (op afstand) wordt de medicatie vastgesteld en uit de kist gehaald. Zo'n kist kost tienduizend dollar en er staan er drieduizend in het land.

Neven verdienste van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior ??
nog een grapje,
de brandweer van Nevertire (een plaatsje) is nooit moe.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor je leuke reactie op de hut! Gaat nog leuk worden deze winter ;-)
    Je reisverslagen zijn heel boeiend, ik lees ze allemaal en geniet er van.
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen