woensdag 24 september 2014

Zeven kleuren . . . . .


Zondag 21 september 2014, het begin van de lente in Australië. We pakken de spullen weer in de auto, of liever gezegd doet Pieter dit, en gaan op weg. Dit keer niet zoveel kilometers, slechts een paar honderd.
De eerste stop wordt Toowoomba. Een vrij grote plaats, gelegen tussen een paar flinke heuvels. De stad staat bekend om zijn bloementuinen en ook het park staat vol met bloemen.
Dit geeft mij een beetje een thuis gevoel. 
De planten die in groepen in borders staan komen me bekend voor. Leeuwenbekjes, tulpen, duizendschoon, goudsbloemen, violen en nog een aantal soorten en in vele kleuren, die al jaren bij ons in de tuin staan of stonden. Er zijn veel mensen op straat en in de parken om dit moois te zien.Door naar het hoogste punt van Toowoomba, waar we de brunch gebruiken. Ook hier is het druk op de zondagmorgen. Maar de brunch smaakte wel en vervolgens door via de snelweg richting Brisbane en door naar Canungra.

Van hieruit nog slechts 35 kilometer om ons einddoel voor de dag te bereiken het Lamington National Park. Wel vreemd dat de TomTom aangeeft dat we er ruim een uur over gaan doen.
Nu dat was ook zo.
In vele kronkels en over een smalle bergweg, waar ook de auto’s elkaar nog moesten passeren gingen we de berg op.
Niet mijn sterkste kant om zo de diepte in te kijken.
Om nog meer kleur aan het geheel te geven stond er een prachtige regenboog, maar er was geen ruimte om stil te staan en het op foto vast te leggen, maar de volgende lukte het wel om er een foto van te maken.
Maar goed bovenaan was het ondanks een beetje regen wel feest. De eerste nieuwe vogelsoorten heette ons welkom en het huis dat Hanny besproken had is een juweeltje.

Australian King-parrot (man)

Australian King-parrot (vrouw)

Crimson Rosella

Eastern Yellow Robin
Zeven kleuren……. De bloemen ? De vogels ? De regenboog ? Hoogte vrees ?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten