zaterdag 13 september 2014

De bloemetjes buiten.

Botanische tuin
Het is al weer vrijdag 12 september 2014. Vorige week waren we onderweg en bijna in Cairns, na een lange reis vanuit Nederland. Inmiddels hebben we genoten van alles om ons heen. Het schitterende weer, de prachtige natuur, de geweldige mooie en bijzondere vogels, het lekkere eten en het samen met Hanny en Pieter de omgeving te ontdekken.
Voor vandaag was het de Botanische tuin in Cairns, zo’n zestig kilometer van Port Douglas. Een mooi aangelegde tuin, met van zelfsprekend de bijzondere bloemen en bomen die in Australië voorkomen. Opvallend veel rode bloemen.
V
Direct bij binnenkomst in de tuin al een mooie bonus. De Yellow-bellied Sunbird een prachtig geel vogeltje die alleen hier voorkomt. Deze vogel heeft dan ook zijn eigen blog.
Na de tuin van alle kanten bekeken te hebben en natuurlijk liepen er weer drie camera’s mee om het vast te leggen,Na de overkant waar een boardwalk was uitgezet. Dwars door een bos, waar langs de sloot kant nog een Wallaby rustig zat te eten, richting het zoetwater gedeelte.

Mijn camera mocht het werk doen, de witte, Australische Ibis, de Lepelaar, de Grote- en de Kleine Witte  Reiger en diverse soorten eenden en ganzen.
Hebben we na de vakantie nog wat om uit te zoeken.
Een tochtje gemaakt door deze toch wel flinke stad en een wandeling langs de haven.
Gegeten in Cairns en bij het strand nog een ijsje genuttigd.

Australische Ibis
strand Cairns

Bar-schouldered Dove
Na een kopje thee thuis, nog een wandeling gemaakt langs het strand. Nog een paar dagen en dan zien we voorlopig geen strand meer als we op reis gaan door het binnenland richting Adelaide, zo’n 3000 kilometer verderop.

strand Port Douglas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten