donderdag 11 september 2014

Nimo was er ook

Nimo
Dinsdag 9 september 2014 een boottocht naar het Great Barries Reef. We zijn in de buurt en het kan natuurlijk niet zo zijn dat je bij thuiskomst moet zeggen dat we daar niet geweest zijn.


Dus een dag op pad.
Geen straf hoor, mooi zonnig en warm weer (plm 30 graden).
Om half tien verzamelen in de haven van Port Douglas, |
om vervolgens met een grote catamaran ruim een uur te varen naar het rif. 
Vooraf een uitleg over het ontstaan en de toestand van het rif.


catamaran
Bij aankomst op het rif, wacht een visarend (Osprey) tot het laatst, om met zijn eten te weg te vliegen. De  visarenden zijn er trouwens ruim aanwezig en vliegen regelmatig over.

Osprey
Ik had al besloten om niet te gaan snorkelen. Ik heb een keertje een poging gedaan, maar dat was geen succes. Zo’n pijp in je mond en al dat water om je heen, niets voor mij. Dus nu maar direct in de glasboot om het rif te bekijken en vogelen vanaf het strand.

shuttle van boot naar strand
Riet, Pieter en Hannie gaan wel het water in. Na een uitgebreide inspectie van het rif wordt aan boord een koud buffet gebruikt. 

warm weer en koud buffet
Daarna gaat bijna iedereen met bootjes richting een eilandje.
Het is inmiddels laag water en delen van het rif komen bijna droog te liggen. Het lukt nu beter om het koraal te fotograferen, dan door de bodem van de glasboot. 


Ook Nimo wordt vanaf de waterkant op de foto gezet.

Nimo
Buiten het koraal laten ook een aantal vogels zich zien. Diverse strandlopertjes, maar ook enkele visarenden en kingfischers. Hadden we van de week al de Bush Stoned-Curlew rondom het huis. Op het rif liep een stelletje Beach Stoned-Curlew.

Beach Stoned-Curlew
Rond de boot zwemmen een paar kleine haaitjes en andere vissen en zelfs een waterschildpad steekt even zijn kop boven water.


Aan het eind van de middag varen we terug naar de haven. Moe en flink verkleurd.stilleven

een ander soort stilleven

de dag evalueren
Laag water, te laag om de haven in te varen, extra rondje

1 opmerking:

  1. Wow, prachtig die Visarend zeg, leuk dat die zich zo goed laten zien. Natuurlijk is de rest ook leuk maar ja, vogels hè.....

    Veel plezier daar en groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen