zondag 7 september 2014

De lucht in

CX103 Cairns
Donderdag 4 september 2014 om kwart voor negen staat Edwin voor de deur om ons weg te brengen naar Schiphol. Als is opgeruimd en afgesloten, we kunnen op vakantie.
Op Schiphol, waar we een gedenkteken voor de MH17 passeren gaan de koffers op de band. Riet is trots, allebei, zoals opgedragen, precies twintig kilo. Maar goed de man achter de balie heet de laatste opmerking en zegt dat de koffer 23 kilo mag wegen. Ja ja een volgend keer weer zeuren als we overgewicht hebben.

ons vliegtuig voor de komende tien uur
Het lange zitten en wachten staat te gebeuren. We hebben instapkaarten en gaan op weg naar de juiste gate. Het vliegtuig is tot de laatste plaats gevuld . Zelf zitten we toevallig ook op de allerlaatste plaatsen achterin het vliegtuig.

afstand Amsterdam - Hong Kong
Het is helder weer en vanuit het raampje een goed zicht op ons eigen landje. De steden en dorpjes, de bossen en de uitgestrekte landerijen. Als laatste zie ik de eilanden onder ons voorbij gaan. 

de blauwe vogels

Een combinatie van dommelen, spelletje, lezen, eten en drinken volgt tot aan Hongkong. Voor we landen volgt een schouwspel van wolkenlandschappen en opkomende zon.
Inmiddels is het vrijdag 5 september in de vroege ochtend als we op Hongkong Airport zijn. Het lange wachten op de volgende vlucht kan beginnen. Twaalf uren voor de boeg voordat we weer de lucht in gaan. Ook nu het ritme van een beetje eten, drinken, rondwandelen en hangen. Wat opvalt zijn de continu opstijgende en dalende vliegtuigen. Om de twee minuten gaat er een kist de lucht in. Nu ben ik een amateur vogelaartje en denk even of de vliegtuigen ook tot een categorie vogels behoren. Een aardige gelegenheid om mijn lijst aan te vullen. Ik zie vele soorten en landentekens voorbij vliegen.


Begin van de avond is het dan eindelijk zover en kan de laatste etappe beginnen. Een iets kortere vlucht van maar zes uur, dus een kleiner toestel en iets minder luxe. 

nog zes uur vliegen

Uiteindelijk zijn we 36 uur onderweg voordat we in Australië aankomen. Ongeveer 15 van de tijd is opgegaan aan wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten