dinsdag 9 september 2014

Mossman Gorge


Maandag 8 september 2014, vroeg op om naar buiten te gaan. Van alle kanten klinken de vogelgeluiden, maar er is nog te weinig licht om mooie foto’s te kunnen maken.
Maar goed, als ik om hoog kijk zie ik een groep van bijna dertig vliegende honden overvliegen.

Fruit Bats,
Vleerhonden

Wat een in druk wek ken de beesten. Het zijn enorme vleermuizen met een hondenkop. Ze vreten overigens fruit. Zo’n waarneming maakt het vroege opstaan toch weer goed.

Niet ver van Port Douglas ligt het plaatsje Mossman. Buiten dit plaatsje is een nieuw toeristisch centrum waar je een wandeling kan boeken voor de Mossman Gorge.

Rainforest is een oeroud bos met hoge bomen en erg veel planten en bomen die gebruik maken van een ander, echte parasieten. De Hertshoorn, die wij als kamerplant hebben, gebruiken de bomen als ondergrond, net als de maretakken.
Op sommige plaatsen is er van de originele bomen niets meer over en is overgroeid door andere struiken en bomen.
Een mooie wandeling heuvel op en bergje neer. Weinig vogels gezien. Door alle stronken en boomwortels kris kras over de paden was het meer opletten waar je liep. En de vogels die je wel hoorde zaten te hoog en tussen het dikke bladerdak. 

Met een shutlle bus de berg op en vervolgens een wandeling van zo’n drie kilometer door een rainforest en op sommige plaatsen langs of over het water.
Onderweg was men druk bezig met het binnen halen van het suikerriet. Nog even gekeken bij de suikerrietfabriek. Het was er druk en de schoorsteen rookte, maar bezichtigen is niet meer mogelijk.


Koereigers
Op weg naar huis gestopt bij een weiland. Naast de koeien liepen er minstens veertig koereigers. Even iets anders dan bij ons in Nederland, waar het al heel bijzonder is dat er een paar bij elkaar lopen.

1 opmerking:

  1. O wat gaaf al die Koereigertjes, ik ben jaloers ;-). De vliegende vleerhonden zijn trouwens ook geweldig.

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen