woensdag 10 september 2014

Cassowary in de natuur

Klopt, zelf gezien
Een week voordat we richting Down Under gingen, kwam ik in ons eigen dorpje op zoek naar het IJsvogeltje, Phil Koken tegen.
Phil is een verwoed vogelaar en is onder andere de beheerder van het Utrechts vogelnet. Phil ging voor werk naar America en ik vertelde voor een vakantie naar Australië te gaan, met een start in de omgeving van Cairns.
Cassowary
Dan moest ik langs het Cassowary House gaan, op een half uurtje rijden van Cairns.

Een zeldzame grote loopvogel die alleen nog in het noorden van Australië voorkomt.
Ik zou daar zeker de Cassowary tegen komen.
De dag begon met een spektakel van zes Kites (Wouwen - roofvogels) die zich bezig hielden met een verkeersslachtoffer.
Na diverse uitstapjes in en om Kuranda kwamen we uit op de weg richting het Cassowary House. Een smalle kronkelige weg. Aangezien het juiste adres niet bekend was, werd het even zoeken en uiteindelijk vonden we een heel smalle afslag in het bos. Niet meer dan een niet verharde doorgang.
De bewoonster was thuis en wist uiteindelijk nog wie Phil was. En inderdaad er liepen regelmatig Cassowary’s over het landgoed. Maar niet nu en wanneer wel was onduidelijk.

Cassowary met twee jongen
Maar op het moment dat we wilden wegrijden kwam pa Cassowary met twee kleintjes het pad op lopen. Ons werd verzocht in de auto te gaan zitten, omdat pa met zijn jongen erg kwaad kan worden.
Het lukte nog net om enkele (bewijs)foto’s te maken.


En wij maar denken dat die waarschuwingsbordjes langs de kant van de weg er alleen maar zijn voor de toeristen. Blijken ze daar toch echt te leven en zelfs zo af en toe de weg over te steken.

Een heel bijzonder ervaring. Al heel speciaal dat we een Cassowary tegen kwamen in de vrije natuur, maar nog leuker als er twee kleintjes meelopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten