maandag 22 september 2014

De Outback

de Outback
Dinsdag 15 september 2014. Ook vandaag was het weer vroeg. De auto was nog geladen van gisteren, dus alleen de spullen die we de avond en nacht nodig hadden moesten terug in de auto. 
Weer een lange rit van zo’n 500 kilometer, eindigend in de Outback, waar het inmiddels boven de 30 graden is met een strakke blauwe lucht en een brandend zonnetje.
Maar goed het grootste gedeelte van de dag in de auto doorgebracht, met een goede airco merk je er dus niet veel van.
Het gedeelte van de Outback waar we doorheen reden heeft de afgelopen drie jaar geen regen gehad. Dit was goed te zien aan het dorre grasland en de dorre bomen. Alleen op een enkele plaats waar vermoedelijk water in de grond zit, hebben een aantal bomen groene bladeren.
Erg veel kangoeroes komen we tegen, maar dan wel als verkeersslachtoffers en voedsel voor de kraaien en roofvogels. De Black Kites (roofvogels) vliegen op als een auto nadert en cirkelen vervolgens rond boven hun eten. De Kraaien blijven tot het laatste moment zitten en wandelen weg, als het even noodzakelijk is.

Black Kites en Kangoeroe


Een Kraai vliegt niet, maar wandelt weg
(foto's door voorruit gemaakt)

de leegte van de Outback

Emu
De eerste grote stop was in Hughenden. In deze plaats is een Dinosaurus museum. Jaren geleden vond een jongetje enkele botten en bij verder graven en bestuderen kwam men tot het skelet van een Dinosaurus. En hier hebben ze een museum van gemaakt. In het stadje zelf staan op diverse kunstvoorwerpen, ook met betrekking tot dit prehistories beest.

Australische Dinosaurus

De gevonden onderdelen
Hughenaden is een kleine plaats.
De glorie tijd is er voorbij, een aantal winkels staan leeg, maar er was wel een heel leuke pub.
Daar de lunch gebruikt .
De eigenaar is een echte verzamelaar. Allerlei leuke dingen uit het verleden o.a. van Cliff Richard en Elvis.
Daarnaast een hele collectie van spulletjes van auto's van het merk Holden (Opel bij ons).
Halverwege de middag komen we aan in Winton, waar we de komende twee nachten in een cabin (huisje) verblijven. Na de auto in de hitte te hebben uitgeladen gaan we de stad verkennen en boodschappen doen.


Voor het eten nog even naar een Billabong, waar waarschijnlijk watervogels zich ophouden. We vinden er enkele, maar eigenlijk is het daar te druk met kampeerders en is het al schemerig aan het worden. We zien de zon ondergaan in de woestijn.

White Plumed Honey-eaters zoeken verkoeling bij de sprinkler

Apostlebird. Mooi gebouwd nest

Bushhen
 In de boom voor de cabin hebben de Galas zich verzameld voor de nacht. Van alle kanten komen ze al kwetterend aanvliegen. In de (heel) vroege morgen vliegen ze weer alle kanten op. Maar meer vogelsoorten hebben een gezamenlijke slaapplaats voor de nacht.


Gala's verzamelen voor de nacht

De zon gaat onder in de Outback.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten