dinsdag 17 mei 2011

Stichting HoPe


Toen onze kinderen nog op de lagere school de “Frits de Zwerver” in Bloemstede zaten. Dus zeker zo’n 20 jaar geleden, werd gestart met het Peru-project. Riet was in die tijd hulpmoeder en is toen in aanraking gekomen met het project en is er tot nu toe bij gebleven.
Rob Overbeek, het hoofd van de school was in Peru op vakantie geweest en zag dat daar hulp nodig was. Zo is het ontstaan en later overgegaan in de stichting Cusco Peru.
Jaarlijks organiseert de school, en dus ook de leden van de Peru- werkgroep, een of meerdere evenementen, zoals verkoop paasbroden, verkoop kaarten en andere zaken uit Peru, voorlichtingen, maar ook de sponsorloop.
De kinderen krijgen een intekenlijst en proberen bij ouders, grootouders, familie en kennissen zoveel mogelijk geld te verzamelen. Op de dag zelf is het aan de schoolkinderen om zoveel mogelijk rondjes te lopen.
Aan Riet de taak om er voor te zorgen dat iedereen de juiste informatie krijgt, zoals de sponsorbrieven, intekenlijsten en ronde-kaarten. Mijn taak is maar een stukje ondersteuning op de computer. Vandaag de spullen in orde gebracht.
Woensdag 8 juni 2011 is het weer zover en wordt er in Bloemstede gerend voor Peru.
Nu hoef je natuurlijk geen kind, of een ouder van een leerling te zijn om dit project financieel te ondersteunen. Zie voor meer informatie Stichting HoPe ( Holland-Peru)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten