vrijdag 6 mei 2011

De Vrouwenjager

Appie Baantjer Museumcafe
Vrijdag 6 mei 2011 was de presentatie van het boek De Vrouwenjager, geschreven door Cees Koring en Marcel Tiehuis, in het Appie Baantjer Museumcafé, Warmoesstraat te Amsterdam.

Marcel Tiehuis was RBT teamleider bij de regio politie Utrecht en als analist had ik het genoegen hem bij een aantal RBT-zaken bij te staan. Zo ook in het onderzoek naar de vermissing en doodslag op Sybine Jansons, waarvoor  Martin C.  als verdachte werd veroordeeld.

Ik vond het een eer om hier bij te zijn en uit handen van Marcel een boek te mogen ontvangen. Trots ben ik op hetgeen, dat hij er in geschreven heeft : Voor Huib, mijn analist, was getekend Marcel.
Cees Koring
Het boek, De Vrouwenjager, vertelt het aangrijpende verhaal van de doodslag op de dertienjarige Sybine Jansons. In De Vrouwenjager brengt Cees Koring de levens samen van serieverkrachter Martin C., enkele van zijn slachtoffers, onder wie het schoolmeisje Sybine Jansons en recherceur en co-auteur Marcel Tiehuis.

Cees Koring opende de bijeenkomst door een uitleg te geven over de totstandkoming van het boek. Vervolgens vertelde hij welke impact deze zaken op de slachtoffers hebben gehad en nog hebben, waarbij hij stelde dat een verkrachting bijna gelijk gesteld kon worden met moord.
Tot slot bedankte hij de vele mensen die op welke wijze dan ook aan het boek hebben meegewerkt.
Daarna bedankte Marcel Tiehuis, Cees Koring voor de voortreffelijke onderlinge samenwerking en vertrouwen.
Marcel Tiehuis reikt eerste boek uit aan Nelleke van der Krogt
De eerste exemplaren van het boek werden officieel uitgereikt aan Nelleke van der Krogt en Marianne Carpaij. Nelleke van der Krogt presenteerde tijdens de vermissing van Sybine Jansons het Tv-programma Opsporing Verzocht. Marianne Carpaij was lokagent toen de vrouwenjager Martin C. in Amsterdam een serie verkrachtingen pleegde. Marianne, momenteel als hoofdinspecteur in dienst van de Amsterdamse politie, was er zeer op gebrand om C. te kunnen arresteren.
Nelleke met het boek De Vrouwenjager
Tijdens de presentatie waren vele prominente personen aanwezig, zoals oud Hoofdcommissaris J.Blauw, oud voorlichter van de politie Amsterdam K.Wilting, oud chef recherche van de politie Utrecht W.Raa en vele anderen.
Ook Peter R. de Vries was aanwezig en had zelfs het boek al gelezen. Volgens de stikker op de cover had hij het in één adem uitgelezen.

Peter R. de Vries met Marcel Tiehuis
Het was laat, heel laat, maar toch begonnen in het boek. Marcel schrijft dat hij vloekte toen hij het bericht kreeg dat Sybine dood was aangetroffen in de buurt van Breukelen.
Zelf staat bij mij dit bericht ook nog in mijn geheugen gegrift toen ik gebeld werd dat Sybine gevonden was. Huilend legde ik de telefoon neer.


Tijdens het onderzoek heb ik, als analist, ook meedere keren gesproken met de vader van Sybine, Arjen Jansons. Hij schreef zelf een boek onder de titel: In het bos zijn wilde dieren.

De Vrouwenjager is een uitgave van uitgeverij Carrera, ISBN 978 90 488 09271

Voor meer informatie :  Peter R. de Vries, Carrera UitgeversElsevier, Telegraaf,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten