vrijdag 20 mei 2011

As ‘k boven op de Dom kom


Voor de cursus 23-dingen getracht een video te updaten naar YouTube. Dacht een makkelijk oplossing te vinden om het via het programma Roxio te doen, maar dat lukte niet.
Dus maar ingelogd bij YouTube zelf, om van daaruit de video te uploaden, maar ook dat ging fout. Mogelijk dat het videofragment te groot was.
Vervolgens een poging via Facebook met een ander gedeelte, en dat lukte.

Voor de video heb ik gekozen uit een lied van het Jubileumconcert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior ter gelegenheid van het tachtig jarige bestaan. Het concert vond plaats in oktober 2010 in het Fulco Theater te IJsselstein.

Het werd "As ik boven op de Dom kom" tekst Rijk de Gooijer op muziek van Joop Portengen. Een echt Utrechts lied.
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior staat onder leiding van Michel de Valk en wordt begeleid door Marjan Fey op de piano en bij dit nummer met instrumentale- en muziekband ondersteuning van Leo Gerritse.
Pieter
Uit eindelijk lukte het toch om het filmpje op YouTube te zetten en is het voor iedereen te zien en te beluisteren.

Aardig om te vermelden, dat neef Pieter Lammersma, wonend in Australië, zijn vakantie zodanig gepland had, dat hij mee kon zingen met dit concert. Overigens niet de eerste keer dat Pieter meezong met Excelsior. Een uniform hangt bij mij thuis voor hem klaar. En als 2e bas staat hij natuurlijk naast mij te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten