maandag 16 mei 2011

Facebook


Facebook maakt deel uit van de cursus 23dingen van de politie. Tot nu toe was ik blijven hangen in de Blog, overigens waar ik erg veel plezier in heb. Het is nog steeds een uitdaging om het verder uit te bouwen.
Nu Facebook. Een account aangemaakt, Geen probleem. Vervolgens gekeken of er vrienden zijn die ook lid zijn. Nu die zijn er en een aantal behoren inmiddels tot mijn Facebook vrienden. Dus die stap is geslaagd.
Rond kijken op Facebook is een volledige ontdekkingsreis, vrienden van vrienden, foto’s, berichten en opmerkingen op de berichten. Kortom een nieuwe wereld gaat open. Maar nog wel een duistere wereld, die nog stap voor stap ontdekt moet worden.
Voel mee met Janetta Everse die op Facebook schrijft : Ik snap helemaal niks van Facebook, HELP! Ben gewoon maar overal op aan het klikken ............. en klikken .................... en klikken.
Dat doe ik dus ook maar.

FACEBOOK
Facebook bestaat sinds 4 februari 2004 (toen nog "The facebook"). Mark Zuckerberg is de oprichter en algemeen directeur. Het hoofdkantoor bevindt zich in Palo Alto, Californië.
In eerste instantie konden alleen studenten van Harvard College lid worden. Later werd dit uitgebreid tot de gehele Harvard-universiteit en enkele andere universiteiten. Weer later werden studenten van alle universiteiten toegelaten. In september 2006 werd Facebook geheel openbaar, waarna (vanaf 13 jaar en ouder) iedereen zich kon registreren.
De waarde van Facebook zelf werd geschat op 15 miljard dollar. In 2010 stond de toen 26-jarige Mark Zuckerberg op nummer 35 van de Forbeslijst van rijkste mensen ter wereld, met een vermogen van 6,9 miljard dollar.[6]
Facebook was een van de eerste virtuele gemeenschappen die een publieke web-API aanbood, een manier voor derden om gebruik te maken van de data van Facebook in een eigen (web)applicatie. Dit was een groot succes, wat tot uiting kwam in populaire Facebook-applicaties als Scrabble, Schaken, Poker, Frontierville, FarmVille en Pet Society. Veel andere virtuele gemeenschappen, waaronder het Nederlandse Hyves, hebben inmiddels ook dergelijke API's gelanceerd of zijn van plan dit te doen. Facebook is sinds mei 2008 in het Nederlands te raadplegen. Facebook heeft inmiddels 700 miljoen gebruikers. (bron Wikipedia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten