maandag 22 december 2014

Kerstviering, een moment van herkenning

Woonzorgcomplex De Vijverhof, Harmelen

De kerstperiode is voor de meeste koren het hoogtepunt van het jaar. Met negen kerstconcerten geldt dit ook voor ons Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.

Michel de Valk
Behalve, dat we de mensen, die naar ons luisteren laten genieten, genieten we er zelf ook van.

Ruud Boers
Het is geweldig om in een mooie omgeving met een goede akoestiek te mogen zingen,
Bijvoorbeeld dit jaar in de Rafaelkerk in Utrecht en de Grote kerk in Wijk bij Duurstede.

Het is geweldig als de muziek er voor 100% in zit bij het koor. Het muzikaal gewoon klopt,  Met een mooie begeleiding en als dank een brede glimlach van de dirigent na afloop.

Samen Ere Zij God
Het is geweldig om te zien dat luisteraars zo enthousiast zijn dat ze gewoon met ons meezingen, soms zachtjes en soms luid.

Het is geweldig als bewoners in de verpleegtehuizen, die bijna niet meer in het heden kunnen denken, ontroerd raken bij de door het koor gezongen bekende, oude, Nederlandstalige kerstliederen.


Vandaag zongen weer niet voor ons zelf, maar voor de bewoners van het Woonzorgcomplex Vijverhof te Harmelen, tijdens de jaarlijkse Kerstviering.
En ook hier geldt, de deuren zitten op een cijferslot, de hersenen werken niet meer zoals het hoort, maar de kerstliederen zitten daar nog wel veilig opgeborgen en worden zichtbaar tijdens de kerstviering.
Dominee Hanny Schepers en pastor Jos Verkley
Alle vele jaren begeleiden wij deze kerstviering met de voorgangers dominee Hanny Schepers en pastor Jos Verkley.
Dit keer was het de laatste dienst met de dominee Hanny Schepers. De dominee gaat naar 18 dienstjaren bij Heremalerhof (nu de Vijverhof) met pensioen.

Na afloop las dominee Hanny, zoals ieder jaar een gedicht voor. Een soort lofzang voor het politiekoor en de dirigent, waarna de dirigent een fles kreeg en de zangers een rode roos.
(foto's Riet de Rooij)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten