zondag 14 december 2014

Kerst in De Roef in De Meern.

Noten op het scherm. Altijd alle muziek onder handbreik en met een klik op volgorde
Een jaarlijks terugkerende happening. Het eerste kerstconcert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior is in het Dienstencentrum De Roef aan de Touwslagerslaan in De Meern.

Gelukkig konden we ook dit jaar weer gewoon een optreden verzorgen. Vorig jaar zag de toekomst voor De Roef er weinig rooskleurig uit. De gemeente trok de subsidie in het dienstencentrum zou noodgedwongen moeten sluiten. Maar door de voornamelijk oudere bezoekers en de gastvrouw Ineke werd actie gevoerd en met succes.

Bij aankomst valt mijn oog op  de poster van Excelsior. Over de poster is in grote letters “Uitverkocht“ geplakt. Ineke vertelde dat al na enkele dagen de zaal was volgeboekt.

Inzingen, even de stemmen losmaken.
Leuk om in een volle zaal met enthousiast publiek te zingen en wat nog belangrijker is. Het koor keek goed naar de dirigent en bracht een mooi repertoire.


Overigens zag ik dat die blauwe mappen niet allemaal dezelfde inhoud hebben. Sommige zangers gaan, net als onze dirigent Michel de Valk, met hun tijd mee. Maar de blauwe mappen blijven.


Tijdens een concert kun je natuurlijk geen foto’s maken. Dus tijdens het inzingen toch maar een plaatje gemaakt en ook mijzelf maar eens op de foto gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten