donderdag 18 december 2014

Kerst in Cothen

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Na een dagje rust gaan we weer op pad voor een kerstconcert met het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior. De reis gaat langs de kersen- en appelboomgaarden, richting het idyllische dorpje Cothen.
En in Cothen staat het Dorphuys waar het allemaal gebeurd.

Dit keer had SWOC, Stichting Welzijn Ouderen Cothen , er hun jaarlijks kerstfeest en was ons politiekoor uitgenodigd om deze feestelijke bijeenkomst op te luisteren met kerstmuziek.

Ook dit keer gaf Bert Landman een toelichting op de liederen, zwaaide Michel de Valk voor het koor en bespeelde Marjan Fey de toetsen op de piano.

De bezoekers genoten van het optreden van Excelsior en zongen bij de bekende Nederlandse kerstliederen uit volle borst mee.

Ruud Boers, solist zingt Cantique de Noël 
Nu moet ik zeggen, dat ik soms weleens even moet glimlachen bij het zingen van sommige teksten :
De veten en de haat zij waren al voorbij, het lam dat liep te grazen met de leeuwen in de wei. Zonder te bijten stoeiden met geiten, panters en tijgers zo mak waren zij. En naast de wilde beer lag kalf en lam en veulen in pais en vrede neer. ( lied: Toen God in Bethlehem)

Dorpshuys Cothen
Volgend jaar rekent men weer op  het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior. Marjan ontving, als enige vrouw van ons koor de bloemen en Michel de fles wijn en het koor een uitvoerig bedankje.

Ja, dan moet je na afloop niet je fles laten staan, en je muziek, en je tas, en je Ipad. Maar gelukkig woont Hans van Ede om de hoek en was bereid om met Mozart een blokje om te lopen om het voor Michel veilig te stellen.                                                           (foto's Riet de Rooij)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten