zaterdag 18 januari 2014

Naar buiten


 
Planten langs het Haarpad
Het is de derde zaterdag in de eerste maand van 2014 en dus naar buiten. Om 09.00 uur melden in de boerderij. Het is droog en het zonnetje komt achter de wolken te voorschijn. Een flinke groep vrijwilligers verzamelt zich. En onder het genot van een bak koffie worden de werkzaamheden uitgezet.
De wagen volladen met jonge struiken en bomen en vervolgens richting Haarpad om daar het geheel in de grond te zetten. Overal in het aangewezen stuk gaan de struiken en bomen de grond in.

mijn boom
Zelf ben in trots op mijn boom, die ik, naast een aantal struiken, zelf gepoot heb. Van de zomer maar eens kijken wat er van terecht gekomen is.
Knotten
Vervolgens weer naar de grienden. Daar zijn we al meer geweest, dus de laarzen aan. Soms tot bijna de randen van de laarzen in het water. Het is ongelijk en daardoor moeilijk te belopen. Nog even en de laatste stronken zijn kaal.
 
Dat maak ik net niet meer mee. Tijdens het slepen van de afgezaagde takken verlies ik in een kuil met water mijn evenwicht en ga onderuit met mijn achterste vol in een kuil met water. Dus maar naar huis voor droge kleren en een warme douche. Henk was net te laat met zijn camera om het live in beeld te brengen.
Zo nat is het


4 opmerkingen:

 1. Sommige gebeurtenissen wil je niet missen..... Nat kontje voor Huib en geen foto..... Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We gaan die boom in de gaten houden...
  En jij wordt en hoop ik niet weer verkouden van?!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat er dit keer een foto van jouw bij staat. Nou ja is je achterste ook schoon. duurt tenslotte nog lang eer het kerst is en je weer in bad mag.

  BeantwoordenVerwijderen