woensdag 23 december 2015

Traditie


Bartholomeus Gasthuis
Het is de traditie dat het laatste Kerstconcert gehouden wordt in het Bartholomeusgasthuis aan de Lange Smeestraat te Utrecht.

Hoelang dit al een traditie is, is de vraag, die ook vandaag weer gesteld werd. 
Tijdens het bedankwoord werd in ieder geval vastgesteld, dat zowel bij de bewoners van Bartholomeus als bij het politiekoor in de loop der jaren wijzigingen hebben plaats gevonden in de samenstelling.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Vanaf 1989 maak ik jaarlijks een verslag over het wel en wee van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.  Ook toen werd er al in het verslag gesproken over een traditie.
Wat ook een traditie is dat bij dit laatste concert er de meeste partners en familieleden van de zangers aanwezig zijn. Met een leuk voorbeeld kan ik dat zichtbaar maken.
Anouk de kleindochter van Wim den Hartog is ook ieder jaar weer aanwezig. En dat kan ik bewijzen met onderstaande foto’s.

samen Ere zij God zingen
Ook dit jaar was het weer een traditioneel Kerstconcert, met veel Nederlandstalige Kerstliederen en ook volgens traditie afgesloten met ‘Stille Nacht’ en ‘Ere zij God’ waarbij een aantal zangers samen met de aanwezigen in de zaal meezingen.

2009

2010

2013

2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten