dinsdag 22 december 2015

Tien jaar geleden

Bert, spreekstalmeester van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
De door de PR van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior verstuurde brief, was de aanleiding voor een hernieuwd contact tussen de activiteitencommissie van zorgcentra Swellengrebel en ons politiekoor.


En werd ons voor aanvang van het concert duidelijk gemaakt. Denk er om niet meer tien jaar wachten voor het volgende concert. Er zijn nog bewoners, die zelfs na al die jaren, nu nog spreken over het geweldige optreden van het politiekoor.

inzingen Ruud en Hennie
Uit de digitale administratie blijkt dat we in 2003 voor het laatst hebben opgetreden in Swellengrebel. Voor een aantal zangers een nieuw adres. Ik denk voor alle zangers een nieuwe omgeving omdat er in de loop der jaren wel het een en ander verbouwd is.

Een veilig gevoel, zo langs een haag van politiemannen
Bert Landman praatte voor het koor de liederen aan elkaar. Speciaal voor de bewoners van de zorgcentra staan er veel Nederlandstalige bekende kerstliederen op het programma. Om mee te kunnen zingen wordt er voor een concert een boekje met de teksten uitgedeeld.

de koormeester zet het koor neer
Grappig om te horen hoe Bert de mensen wegwijs maakt in het boekje. “ U kunt dit lied vinden op bladzijde 12. Het volgende lied staat op bladzijde 5. We gaan er kris kras doorheen.”
Ook dit keer kreeg Ruud Boers weer een luid applaus voor zijn solo in Cantique de Noël.

Michel de Valk, dirigent
Volgend jaar weer in huize Swellengrebel ? Wie weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten