dinsdag 22 december 2015

Op Flakkee

Marjan en Ons Koor
( klik op de foto voor een groter formaat)
Ja, het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior is wereldberoemd in Utrecht en omgeving, en nu zelfs op Flakkee. Wat hebben we daar eigenlijk te zoeken?
Nu dat kunnen we uitleggen. Marjan Fey, DE pianiste van het politiekoor is DE dirigente van het mannenkoor Ons Koor in Middelharnis / Sommelsdijk, ofwel Goeree Overflakkee.
Natuurlijk had Marjan de mannen op Flakkee verteld over de geweldige kwaliteiten van haar politiekoor in Utrecht.
Met als gevolg dat het politiekoor op maandag 21 december 2015 met de bus richting de EmmaĆ¼skerk in Middelharnis ging.

Dirigente Marjan
Bij binnenkomst in de kerk was Ons Koor al druk aan het repeteren o.l.v. de dirigente Marjan Fey. En voor de zangers vanuit Utrecht stond de koffie klaar.


Vervolgens de generale repetitie met Ons Koor en Excelsior en aansluitend nog even de eigen nummers doorzingen en wennen aan de ruimte in de kerk.


Michel de Valk, Marjan Fey, Ons Koor, Excelsior

ik was er ook
Ons Koor was goed voor zijn gasten en had een catering in de armen genomen voor de verzorging van de inwendige mens.Om acht uur was de kerk tot de laatste stoel bezet. Mooi gezicht om zo’n volle te zien en daar voor te mogen zingen. 

Ik ga niet over op superlatieven, maar het was een concert waar zowel Ons Koor als het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior met trots op terug kunnen kijken.

En eigenlijk was de verdeling niet eerlijk. 
Marjan Fey speelt piano en zwaait voor haar koor. 
Michel de Valk zwaait voor ons koor en laat Marjan piano spelen.Laat in de avond arriveerde de bus weer in Utrecht.
De foto’s zijn van de repetitie. Als het goed is komen er later via de mail nog enkele concertfoto’s.

Kreeg onderstaande foto's gemaild van Piet Dijkgraaf. Piet hartelijk dank .!!


Nog even wat informatie over Flakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. En is volgens de voorzitter van Ons Koor de grootste gemeente van Nederland qua oppervlakte.
Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk echter, heeft als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee en soms ook tot Overflakkee. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland.

Goeree-Overflakkee is via de Hellegatsdam verbonden met de Hoeksche Waard en Noord-Brabant. De Grevelingendam en de Brouwersdam maken de verbinding met Schouwen-Duiveland. De Haringvlietdam loopt naar Voorne-Putten. Het eiland staat bekend als kerkelijk. In Ouddorp wordt het hoogste percentage stemmen op een christelijke partij uitgebracht tijdens verkiezingen, in Oude Tonge het laagste. Globaal kan gezegd worden dat het eiland van het westen naar het oosten minder kerkelijk wordt. Het eiland is vlak met uitzondering het duingebied op de noordwestpunt en ligt zowat gelijk met het zeeniveau. Het hoogste punt bevindt zich op circa 18,5 meter boven NAP.

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijk verslag om te lezen, met hartelijke zangers groet vanaf het mooie Goeree Overflakkee, Gerard de Gooijer, Mannenkoor Ons Koor www.mannenkooronskoor.nl

    BeantwoordenVerwijderen