zaterdag 12 december 2015

Zwemdiploma A voor Julia

Julia
Het is nog donker als we op weg zijn naar ’t Kikkerfort in Breukelen. Om acht uur in de morgen zwemmen 120 kinderen af voor het zwemdiploma A of B.

volle bak
Niet zo vreemd dat de parkeerplaats vol staat en dat het rondom het water een drukte van jewelste is.  We dachten vroeg te zijn, maar dat was een vergissing. Ook Julia was al paraat en zat in de groep bij de badmeester. Nog een paar minuten en dan gaat het gebeuren.
Onder luidt applaus van ouders en opa en oma’s  gaan de kinderen naar de startblokken.
Wat is er allemaal nodig voor het diploma zwemmen. Baantjes zwemmen met kleren aan, rugzwemmen, onder water zwemmen, watertrappelen. Kortom het hele programma wordt afgewerkt onder toezicht van de badmeesters.


eerste proef geslaagd

klaar voor onder water

mama en oma

watertrappelen

Vervolgens gingen de badmeesters in overleg of iedereen wel goed gezwommen heeft. Gelukkig alle zwemmers en zwemsters kregen het diploma.De volgende stap allemaal op de foto. Was men de fotograaf vergeten. Nu had ik toevallig een groot toestel bij mij in plaats van al die IPhone en Ipads. Dat moest goede foto’s opleveren. Een kleine overval dus. Bij de eerste groep lette ik dan ook meer op de belichting dan op de inhoud. Jammer enkele kinderen moeten het nu doen met een stang van de brugleuning voor hun gezicht.Maar goed ook Julia is geslaagd en apetrots op haar diploma. Nu mag ze verder voor het volgende zwemdiploma B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten